bezár
 

zene

2021. 04. 01.
A STUDIO 5 szerzői estje a Zeneakadémián
Népdalok a 21. században
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A STUDIO 5 szerzői estje a Zeneakadémián Április 7-én 19:30-kor, Esszenciák címmel ad koncertet a STUDIO 5 a Zeneakadémia Nagytermében – írja a zeneakademia.hu.

A STUDIO 5 (Bella Máté, Kutrik Bence, Solti Árpád, Szentpáli Roland és Virágh András Gábor) évről évre megrendezett, tematikus Solti termi koncertjeit mindig egy cél szervezi: az, hogy a nagyközönség és a kortárs zene között a lehető legtermészetesebb viszony jöjjön létre. A mostani koncerthez a magyar népzene legősibb formáját, a népdalt választották, amely népi és emberi érzelmeket, gondolatokat testesít meg és fejez ki. A legtöbbjük nemzedékről nemzedékre szállva, szájhagyomány által maradt ránk. A STUDIO 5 alkotói azt szeretnék megmutatni, hogy a magyar népdalok esszenciái hogyan integrálhatók a 21. századi modern zenébe.

A STUDIO 5 nyolcadik tematikus estjén öt ősbemutató hangzik majd el a Sonus Cordis Vonsónégyes előadásában, a művek között pedig felcsendülnek az ihletet adó népdalok Herczku Ágnes Fonogram- és eMeRTon-díjas népdalénekes tolmácsolásában.

A koncerten közreműködik Herczku Ágnes (ének) és a Sonus Cordis Vonósnégyes: Krulik Eszter (hegedű), Lachegyi Róza (hegedű), Máté Győző (brácsa) és Szabó Judit (cselló).

Az előadás megtekinthető a Zeneakadémia Online Koncerttermében, Facebook-oldalán vagy YouTube-csatornáján.

Négyzetes kép a leadben: studio5-music.com

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban

Más művészeti ágakról

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés