bezár
 

zene

2021. 04. 07.
Két magyar fiatal zeneszerző a Generation verseny győztesei között
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Két magyar fiatal zeneszerző a Generation verseny győztesei között Idén rekord számú, 86 kompozíciót neveztek a harminc év alatti zeneszerzők számára meghirdetett Generation versenyre, amelyen két fiatal magyar szerző is a győztesek közé került – olvasható az mhflj.cz-n.

A nemzetközi zsűri – Milan Báchorek, Ivan Kurz, Hanuš Bartoň, Vít Zouhar (Csehország), Alexander Lasoń (Lengyelország), Jevgenij Iršai (Szlovákia) és Tihányi László (Magyarország) – a 86 beküldött szerzeményből választotta ki a legjobbnak ítélt darabokat két kategóriában. A harminc év alattiak kategóriájában Lázár Dániel (Melodic atmospheres) harmadik helyen, míg a 21 év alattiak csoportjában Mihalicza Csenge (Six pieces for piano) második helyen végzett. 

A Generation koncertet június 2-án Ostravában rendezik meg, ahol az összes győztes kompozíció elhangzik majd. 

Négyzetes kép a leadben: zeneakademia.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Tornyai Péterrel érvényesülésről, külföldi lehetőségekről, a zenei tevékenység sokszínűségéről, célokról
zene

A Filharmónia Magyarország közel 20 online koncertet kínál márciusban
Kínálatukban a Kodály Kórus Debrecen és a Savaria Szimfónikus Zenekar is szerepel


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés