bezár
 

zene

2021. 04. 28.
Ida Nielsen & Band a Müpában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ida Nielsen & Band a Müpában Április 30-án 20:00-tól Ida Nielsen & Band koncertjét közvetíti a Müpa felvételről – olvasható a mupa.hu-n.

Sokat elárul a dán basszusgitáros, Ida Nielsen tehetségéről és kvalitásairól, hogy 2010 augusztusában Prince meghívta zenekarába, a The New Power Generationbe, amellyel egészen haláláig turnézott. Emellett egy másik Prince-csapat, a 3rdeyegirl tagja is volt.

Az utóbbi években szólókarrierjére összpontosított: 2018 őszén jelentette meg Time 2 Stop Worrying (bout the weird stuff) című, az oldschool funkot a nu soullal és a hiphoppal ötvöző lemezét. A dögös-zúzós számok mellett gyönyörű balladákkal is elvarázsol a Nielsen vezette csapat, melyben az együttes vezetője többféle hangszert is megszólaltat. Jutalomjáték kínálkozik itt az olyan nagyszerű neveket felvonultató zenekar számára, mint Liv Warfield, Shelby J, Kuku Agami, Son of Light és Donna Grantis. Nielsen nemcsak lefegyverző technikájú basszusgitáros, hanem zeneszerző és producer is, aki immár öt szólóalbummal büszkélkedhet. 2016 óta turnézik a világ körül The Funkbots nevű zenekarával, és sikert sikerre halmoznak.

A felvétel megtekinthető lesz a Müpa YouTube-csatornáján, illetve honlapján.

A koncert kép- és hanganyagát 2019. május 3-án rögzítették a Művészetek Palotájában.

Négyzetes kép a leadben: idanielsenbass.com

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Our New Orleans: A Benefit Album for the Gulf Coast
Nagy Ákos zeneszerzővel Lineaments I. című lemeze kapcsán beszélgettünk
Születésének századik évfordulójára
Interjú Baráti Kristóffal pályakezdésről, menedzselésről, külföldi lehetőségekről

Más művészeti ágakról

irodalom

Hálózat- és kultúrafogyasztás Hálózat- és kultúrafogyasztás
Kulturális iparágak, kánonok és filterbuborékok. Szerkesztette Bárány Tibor, Hamp Gábor és Hermann Veronika. Typotex kiadó, 2020.
gyerek

Pagony kalandséta: szabadtéri kalandjáték a Pagonytól
Biztonságos, szabadtéri családi program
Gondolatok a Cirkuszi Világnap délutánján


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés