bezár
 

zene

2021. 05. 10.
Julian Rachlin és Sarah McElravy közös estje
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Julian Rachlin és Sarah McElravy közös estje Julian Rachlin és Sarah McElravy közös kamaraestet ad május 18-án 19:30-tól a Zeneakadémia Nagytermében – írja a zeneakademia.hu.

A kanadai hegedű- és brácsaművész, Sarah McElravy kamarazenészként és szólistaként is fényes nemzetközi karrierrel rendelkezik, a legkiválóbb szimfonikus együttesekkel és kamarazenekarokkal koncertezik, három kontinens rangos hangversenytermeinek visszatérő művésze, és komoly sikereket ért el saját vonósnégyesével, a Linden Quartettel is. Nagy presztízsű kamarafesztiválok keresett előadója, olyan partnerek társaságában lép fel, mint Janine Jansen, Vilde Frang, Itamar Golan, Andreas Ottensamer, Mischa Maisky, Nicolas Altstaedt vagy a Budapesten már többször is koncertező Julian Rachlin. Utóbbi művész társaságában szólaltatta meg a közelmúltban elhunyt lengyel komponista, Krzysztof Penderecki Hegedű-brácsa kettősversenyét a darab angliai bemutatóján. Az 1998 óta karmesterként is aktív Rachlinnal közös koncerten a hegedű- és hegedű-brácsa duó repertoár mesterműveit játssza, s hogy a két művész éppen melyik kedvenc hangszerét veszi majd kézbe, egyelőre maradjon titok.

A koncerten közreműködik Julian Rachlin (hegedű) és Sarah McElravy (hegedű, brácsa). A teljes program itt érhető el. 

Négyzetes kép a leadben: zeneakademia.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

zene

Ha beoltottak, mehetsz koncertre, Izraelben
Tel Avivban szabadtéri koncertet szerveznek a Covid-19 ellen beoltottaknak
Bach: szonáták és partiták hegedűre Itzhak Perlman előadásában
A 2021. február 21-i előadások

Más művészeti ágakról

art&design

Transzparencia Transzparencia
Majoros Áron Zsolt „Influence/Hatás” című kiállításáról
irodalom

Helyzetjel - Észak Helyzetjel - Észak
Ibsen a konyhában
Parti Nagy Lajos: Ibusár (Örkény István Színház — Kék Művészügynökség)


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés