bezár
 

zene

2021. 05. 10.
Julian Rachlin és Sarah McElravy közös estje
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Julian Rachlin és Sarah McElravy közös estje Julian Rachlin és Sarah McElravy közös kamaraestet ad május 18-án 19:30-tól a Zeneakadémia Nagytermében – írja a zeneakademia.hu.

A kanadai hegedű- és brácsaművész, Sarah McElravy kamarazenészként és szólistaként is fényes nemzetközi karrierrel rendelkezik, a legkiválóbb szimfonikus együttesekkel és kamarazenekarokkal koncertezik, három kontinens rangos hangversenytermeinek visszatérő művésze, és komoly sikereket ért el saját vonósnégyesével, a Linden Quartettel is. Nagy presztízsű kamarafesztiválok keresett előadója, olyan partnerek társaságában lép fel, mint Janine Jansen, Vilde Frang, Itamar Golan, Andreas Ottensamer, Mischa Maisky, Nicolas Altstaedt vagy a Budapesten már többször is koncertező Julian Rachlin. Utóbbi művész társaságában szólaltatta meg a közelmúltban elhunyt lengyel komponista, Krzysztof Penderecki Hegedű-brácsa kettősversenyét a darab angliai bemutatóján. Az 1998 óta karmesterként is aktív Rachlinnal közös koncerten a hegedű- és hegedű-brácsa duó repertoár mesterműveit játssza, s hogy a két művész éppen melyik kedvenc hangszerét veszi majd kézbe, egyelőre maradjon titok.

A koncerten közreműködik Julian Rachlin (hegedű) és Sarah McElravy (hegedű, brácsa). A teljes program itt érhető el. 

Négyzetes kép a leadben: zeneakademia.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban

Más művészeti ágakról

Alex Garland: Polgárháború
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés