bezár
 

színház

2021. 06. 01.
A járvány időszakát dokumentáló filmet forgattak a Nemzeti Színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A járvány időszakát dokumentáló filmet forgattak a Nemzeti Színházban Szerelem a koronavírus idején címmel dokumentumfilmet forgattak a kulisszák mögött a Nemzeti Színházban. Az ötvenperces alkotás, amely a Rómeó és Júlia próbafolyamatát öleli fel, csaknem egy éven át kés

 A teátrumok a járványügyi helyzetben nem tudtak a megszokott módon működni, a Nemzeti Színház ebben az időszakban a kulisszák mögött próbált, és kreatív munkára fordította energiáját.

Szkéné színház

Mint Vidnyánszky Attila, a teátrum igazgatója, a Rómeó és Júlia rendezője a közleményben hangsúlyozza, ilyen időszakot, hogy így kelljen próbálni, ilyen óvintézkedéseket kelljen betartani, mint a koronavírus idején, még nem élt meg. "Az utolsó pillanatig kíméltük az idősebb színészeinket és nem hívtuk be őket dolgozni. Nehéz volt, de meg kellett tanulnunk a járvány adta körülmények között létezni. Egy biztos: néző nélkül nincsen színház" - fogalmazott a rendező.

A színészekre nem mindennapi feladat hárult: többen közülük elkapták a vírust, maga a rendező is, ezért a próbafolyamat egy része online zajlott. A bemutatót többször el kellett halasztani, december 4-ről január 15-re, majd február 12-re, amikor házi főpróbán mutatták be a darabot.

A dokumentumfilmet készítő csapat - Bánfalvi Laura, Talán Csaba, Vági Barbara és Sallai Zsófia - filmre vitte a nem mindennapi körülmények között készülő előadás próbafolyamatát a kezdetektől a házi főpróbáig.

Az előadásban Herczegh Péter, Szász Júlia, Nagy Mari, Blaskó Péter, Horváth Lajos Ottó, Tóth Auguszta, Rubold Ödön, Berettyán Nándor, Berettyán Sándor, Szabó Sebestyén László, Bordás Roland, Rácz József és Szép Domán játszik.

A Szerelem a koronavírus idején című dokumentumfilm június 8-án az M5 kulturális csatornán, június 9-én a TV2 Playen lesz elérhető.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Gimesi Dóra - Jeli Viktória: Regényes Shakespeare
színház

Gondoljuk újra: minden jó, ha Shakespeare jó? Gondoljuk újra: minden jó, ha Shakespeare jó?
Shakespeare/37 a Webszínházban, 1. rész
Gondolatok a Cirkuszi Világnap délutánján

Más művészeti ágakról

zene

Ha beoltottak, mehetsz koncertre, Izraelben
Tel Avivban szabadtéri koncertet szerveznek a Covid-19 ellen beoltottaknak
irodalom

De vajon mi az, ami rejtve marad? De vajon mi az, ami rejtve marad?
A Margó Irodalmi Fesztivál harmadik napja
art&design

Hölgymenyét Hölgymenyét
Interjú Verebics Kati festővel


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés