bezár
 

zene

2021. 06. 04.
Újra lesz Kaláka Fesztivál Egerben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Újra lesz Kaláka Fesztivál Egerben A koronavírus-járvány miatt tavaly nyáron elmaradt ugyan, ám idén június 24. és 27. között újra megrendezik a Kaláka Fesztivált Egerben.

Gryllus Dániel, a Kaláka együttes alapító tagja elmondta: a programok nagy többségének ezúttal is az Érsekkert ad otthont, míg a június 24-i fesztiválnyitó verskoncertet, Bogdán Zsolt és a Kaláka Vannak vidékek című Kányádi-estjét Felsőtárkányban, a Bükki Nemzeti Park látogatóközpontjának szabadtéri színpadán rendezik.ű

Ugyancsak külső helyszínen, a Hotel Eger & Parkban várják az érdeklődőket másnap a Vers-Kép című kiállításmegnyitóra, ahol Nágel Kornél grafikusművész és Turek Miklós színművész grafikai lapokkal illusztrált, verses tárlatvezetéssel tiszteleg Faludy György, Radnóti Miklós, Pilinszky János, Petőfi Sándor, Weöres Sándor és József Attila munkássága előtt.

A fesztivál június 26-án az egri Minorita templomban zárul, ahol zsoltárok mai megfogalmazása lesz látható-hallható Sebestyén Márta és a Gryllus testvérek előadásában.

Az érsekkerti fő helyszínen a rendezvény hétvégi napjain délelőtt és kora délután gyermekeknek szóló előadások sora kínál programot a kisebbeknek. Péntektől vasárnapig délutánonként és esténként pedig olyan ismert előadók és együttesek lépnek közönség elé, mint a Hot Jazz Band; a Csík zenekarban játszó, ám ezúttal családjával és zenészbarátaival, Karácsony Jánossal és Vecsei H. Miklóssal színpadra álló Szabó Attila; Novák Péter és az Etnofon, a Palya Bea Quartet, a Besh o droM, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, a Magna Cum Laude vagy éppen a házigazda Kaláka együttes.

Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere a tájékoztatón arról beszélt, hogy a város 5 millió forinttal támogatta a fesztivált, amelyet immár tizedik alkalommal rendeznek meg Egerben.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

zene

Egy üres szoba megtöltése Egy üres szoba megtöltése
Magánbeszélgetés Király Ernő avantgárd zeneszerzővel* (születésének 102ik, halálának 14ik évében)
Interjú Tornyai Péterrel érvényesülésről, külföldi lehetőségekről, a zenei tevékenység sokszínűségéről, célokról
Születésének századik évfordulójára

Más művészeti ágakról

irodalom

De vajon mi az, ami rejtve marad? De vajon mi az, ami rejtve marad?
A Margó Irodalmi Fesztivál harmadik napja
színház

Séta a fejekben és az utcákon Séta a fejekben és az utcákon
East End: Idővonal


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés