bezár
 

zene

2021. 06. 07.
Báresten emlékeznek Cziffra György zongoraművészre Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Báresten emlékeznek Cziffra György zongoraművészre Budapesten Az 1920-as, 30-as és 40-es évek hangulatát felidézve emlékeznek Cziffra György zongoraművészre csütörtökön a MOM Kulturális Központban Budapesten.

A báresten magyar nóta, csárdás, saját feldolgozásban klasszikus zene, Bartók Béla- és Piazzolla-szerzemény mellett régi slágerek is megszólalnak. A zenekart egy cimbalmos, két hegedűs, egy nagybőgős és egy brácsás alkotja.

A Cziffra Fesztivál évről évre megidézi a zongoraművész bárzongorista éveit. Cziffra György a világ egyik legnagyobb zongoraművésze, de kényszerűségből sokat játszott bárokban, ahol óriási sikert aratott, minden este szinte egy koncert volt. Születésének 100. évfordulóját a kormány Cziffra György-emlékévvé nyilvánította, az UNESCO pedig felvette a közösen ünnepelt évfordulók sorába. Az emlékév művészeti vezetője Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész, a Cziffra Fesztivál alapítója. A Cziffra György-emlékév a Miniszterelnökség és a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásának köszönhetően valósul meg.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben

Más művészeti ágakról

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés