bezár
 

irodalom

2021. 06. 11.
Biopoétika a 20-21. századi magyar lírában konferencia
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Biopoétika a 20-21. századi magyar lírában konferencia Az ELTE Összehasonlító Irodalom- és Kultúratudományi Tanszéke 2021. június 24-25-én rendezvényt szervez Biopoétika a 20-21. századi magyar irodalomban címmel, az NKFIH kutatási program (ELTE ‒ DE) keretében. A konferencia online, a Zoom felületén keresztül érhető el.

Líra és líraelmélet lehetséges biopoétikai vonatkozásait vizsgálva felmerül a kérdés, vajon mennyiben nyújtanak fogódzót azok a közelmúltban egyre nagyobb számban előtérbe kerülő megközelítések, amelyek élő és élettelen, állat és ember, natúra és kultúra viszonyainak kultúratudományos és irodalmi vonatkozásait igyekeznek körüljárni. A 20-21. századi magyar líra biopoétikai tendenciáinak feltérképezésekor az élet fogalmának, elgondolhatóságának és értelmezhetőségének fókuszba állításával reményeink szerint új megvilágításba kerülhet a költői nyelvnek az a létesítő teljesítménye, amely ezt a kontextust performatív módon alakítja.

A konferencia nyilvános, a részvétel a közönség számára regisztrációhoz kötött. A regisztrációt Murzsa Tímeánál lehet kérni a következő címen: murzsa.timea@btk.elte.hu

A konferencia programja a Facebook-eseményben megtekinthető.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához

Más művészeti ágakról

Alex Garland: Polgárháború
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
A 14. Frankofón Filmnapokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés