bezár
 

színház

2021. 06. 15.
Jön az első Nemzetközi Színházi Workshop Fórum!
Júliusban világhírű színházi módszereket lehet tanulni Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jön az első Nemzetközi Színházi Workshop Fórum! 2021. július 1. és 11. között, Budapesten első alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Színházi Workshop Fórum a Létra Kulturális Egyesület szervezésében, A Vadász Esélye társszervezésében. A kéthetes előadó-művészeti eseménynek, amely során különböző szakmai és képzési programokon vehetnek részt az érdeklődők, a Műhely Alapítvány ad otthont.

A Létra Kulturális Egyesület művészeti alkotóközösségként  2016-os megalakulása óta foglalkozik kulturális események, oktatási programok, előadó-művészeti kurzusok szervezésével, valamint színházi előadások létrehozásával, hazai és nemzetközi szinten egyaránt. Az Egyesület kiemelt célkitűzése, a rendszeres előadó-művészeti képzések megteremtése és azok nemzetközi fókuszba helyezése, 2021-ben egy nagyszabású nemzetközi eseményben, a Nemzetközi Színházi Workshop Fórumban valósul meg és teljesedik ki.

Szkéné színház

Az esemény fő programeleme két intenzív, előadó-művészeti workshop és az azokra épülő munkabemutatók, beszélgetések lesznek:  július 1-4. között a nagy múltú lengyel Theatre Gardzienice művészei, Mariusz Gołaj, Joanna Holcgreber és Tetiana Oreshko tartanak tréninget, július 5-10. között pedig a világhírű amerikai SITI Company alapítótagjai, Ellen Lauren és Will Bond ismertetik meg a Viewpoints and composition szemléletét a résztvevőkkel.

A nemzetközi Fórum továbbá olyan különböző programokat is kínál, mint szakmai beszélgetések, előadások és más kísérő események. A program záróeseménye a klíma-és környezetvédelem tematikája köré szerveződik, a július 10-11-i Environmental Weekend-en a témához kapcsolódó köztéri előadásokkal, performanszokkal, kerekasztalbeszélgetésekkel készülnek.

Theatre Gardzienice

A két workshopra még limitált számban elérhetőek szabad helyek, amelyekre a szervezők jelentkezési sorrendben fogadják a regisztrációkat.

Tanuljunk együtt, tanuljunk egymástól, találkozzunk a Fórumon júliusban!

FB-esemény: Acting techniques of Theatre Gardzienice: https://www.facebook.com/events/2896848810632571

FB-esemény: Viewpoints and Composition by Ellen Lauren and Will Bond founding members of SITI Company: https://www.facebook.com/events/4218415311558058

További információ a Fórumról és a jelentkezés módjáról: https://forum.ladderartcompany.com/, https://www.facebook.com/ladderartcompany

Szervezők: Marofka Mátyás, Kovács Brigitta, Kozma Gábor Viktor, Levko Esztella, Kárpáti Lili Melánia, Turjányi Lilla

Partnerek: SITI Company (US), Gardzienice Centre for Theatre Practices (PL), Bytom Dance and Movement Theatre ROZBARK (PL), MOVE Ostrava (CZ), Thália Theatre Company (SK), HYBADU Artistic Initiatives Environment (PL), Asfd divadlo ašttnnkorazd fildj (SK), Lithuanian Academy of Music and Theatre (LT), Academy of Arts, University of Novi Sad (RS), Shoshin Cultural Association (RO), Műhely Alapítvány (HU)

Támogatók: International Visegrad Fund, Europe for Citizens Programme of the European Union, Lengyel Köztársaság Magyarországi Nagykövetsége, Lengyel Kulturális Intézet

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről
John a Latinovitsban
A szexuális nevelés hiánya és TikTok a Nemzetközi Roma Színházi fesztiválon

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Csáki László: Kék Pelikan
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés