bezár
 

art&design

2021. 07. 15.
Az Északi járműjavítóban nyitott kiállítást a Közlekedési Múzeum
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Északi járműjavítóban nyitott kiállítást a Közlekedési Múzeum Új otthonában, az Északi járműjavító Dízelcsarnokában nyit időszaki kiállítást Volt egyszer egy Északi... a történet folytatódik címmel péntektől a Közlekedési Múzeum, bemutatva többek között az épület múltját és az ott egykor megfordult járműveket is.

A Közlekedési Múzeum az utóbbi évekig a Városligetben, lehetetlenül kis helyre összezsúfolva működött, és nem a munkatársain múlt, hogy csupán a gyűjteménye egy kis részét tudta kiállítani. Az intézmény számára a Kőbányai úti Északi járműjavítóban épül új, 21. századi otthon, a kormány támogatásával - közölte a kiállítás csütörtöki sajtóbemutatóján a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely hozzátette: nem létezhet modern szolgáltató állam jól szervezett közösségi közlekedés nélkül, ehhez pedig 21. századi megoldásokra van szükség. Nem feltétlenül a legjobb út azonban az autós közlekedés "megfojtása", ahogy a főváros jelenlegi vezetése teszi - jegyezte meg. A nagyszabású, 2000 m2-es kiállítás, amely október végéig számos kísérőprogrammal együtt valósul meg, megmutatja, hogy a múzeum ezen a helyen valódi otthonra talált - mondta a miniszter.

Vitézy Dávid, a múzeum főigazgatója hozzáfűzte, az időszaki kiállítás emléket állít az épületnek, az itt dolgozóknak és azoknak a járműveknek, amelyek a környéken készültek. Eközben készülnek a csarnok nagyszabású átépítésének tervei is, a beruházás előreláthatólag 2023-ban indulhat majd - közölte.

Kép forrása: magyarhirlap.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Portré a 20. századról Portré a 20. századról
Virtuális séta a Budapest FotóFesztivál „Fotóikonok – Archívumból történelem” című kiállításon
art&design

A köztes térben létezni A köztes térben létezni
Interjú Szegedi-Varga Zsuzsannával pályakezdésről, kortársakról és saját projektekről
art&design

A magasugrás veszélyei A magasugrás veszélyei
Kritika a Standby szabadtéri kiállításról
art&design

Geometrizált humanizmus Geometrizált humanizmus
Interjú Ábel Tamás üvegművésszel sikerről, külföldi kapcsolatépítésről, magyarországi megélhetésről, valamint művészeti ága helyzetéről

Más művészeti ágakról

színház

Mindig bennem volt a játék szeretete Mindig bennem volt a játék szeretete
Interjú Szabó K. Istvánnal marosvásárhelyi tanulmányairól, külföldön szerzett rendezői tapasztalatairól és további terveiről
Interjú Madaras Gergellyel a siker feltételeiről, a karmesteri hivatásról és célokról
Rómeó-misszió avagy Rómeó és Júlia a Kaposvári Egyetem harmadéves színész osztálya előadásában Gyulán
irodalom

Termőtestek Termőtestek
Sepsi László regényrészlete a Prae spekulatív fikció témájú számából


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés