bezár
 

art&design

2021. 07. 15.
Az Északi járműjavítóban nyitott kiállítást a Közlekedési Múzeum
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Északi járműjavítóban nyitott kiállítást a Közlekedési Múzeum Új otthonában, az Északi járműjavító Dízelcsarnokában nyit időszaki kiállítást Volt egyszer egy Északi... a történet folytatódik címmel péntektől a Közlekedési Múzeum, bemutatva többek között az épület múltját és az ott egykor megfordult járműveket is.

A Közlekedési Múzeum az utóbbi évekig a Városligetben, lehetetlenül kis helyre összezsúfolva működött, és nem a munkatársain múlt, hogy csupán a gyűjteménye egy kis részét tudta kiállítani. Az intézmény számára a Kőbányai úti Északi járműjavítóban épül új, 21. századi otthon, a kormány támogatásával - közölte a kiállítás csütörtöki sajtóbemutatóján a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely hozzátette: nem létezhet modern szolgáltató állam jól szervezett közösségi közlekedés nélkül, ehhez pedig 21. századi megoldásokra van szükség. Nem feltétlenül a legjobb út azonban az autós közlekedés "megfojtása", ahogy a főváros jelenlegi vezetése teszi - jegyezte meg. A nagyszabású, 2000 m2-es kiállítás, amely október végéig számos kísérőprogrammal együtt valósul meg, megmutatja, hogy a múzeum ezen a helyen valódi otthonra talált - mondta a miniszter.

Vitézy Dávid, a múzeum főigazgatója hozzáfűzte, az időszaki kiállítás emléket állít az épületnek, az itt dolgozóknak és azoknak a járműveknek, amelyek a környéken készültek. Eközben készülnek a csarnok nagyszabású átépítésének tervei is, a beruházás előreláthatólag 2023-ban indulhat majd - közölte.

Kép forrása: magyarhirlap.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Reflexió a Koreai Kulturális Központ Közös ihlet: hangul Jun Dongdzsu költészete nyomán című kiállításáról
art&design

MINTÁZATOK – Na de mihez kezdjünk velük?
Neked már megvan a heti Praedád?
Neked már megvan a heti Praedád?

Más művészeti ágakról

Interjú Zombola Péterrel motivációról, alkalmazott zenéről, a kortárs zene médiajelenlétéről
A Prae körkérdése zeneszerzőkhőz: Mezei Szilárd válaszol
Interjú az idei Év Gyerekkönyve Díj egyik HUBBY különdíjasával, Pacskovszky Zsolttal
Neil Schusterman: Kaszás. Lampion Kiadó, 2022


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés