bezár
 

zene

2021. 07. 23.
Roma Holokauszt Emléknap és Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Roma Holokauszt Emléknap és Fesztivál Augusztus 2-4. között különböző programok várnak az érdeklődőkre a Budapest Jazz Clubban – áll a Budapest Jazz Club oldalán.

A háromnapos fesztivál célja, hogy fókuszba állítsa a magyarországi roma kultúrát. Mindezt a művészeti ágak szélesebb spektruma által nyújtott eszközök felhasználásával, különböző területek művészeivel, alkotóival, szakemberek bevonásával hívják életre. A megnyitó napon Porajmos a képzőművészetben címmel a háromnapos fesztivál indító programjaként a KuglerArt Galériával együttműködve kifejezetten a roma holokauszt témaköréből válogatott festményeket és grafikákat mutatnak be. A képek a megnyitó után két hétig megtekinthetőek. A művészi produkciók mellett a második napon kerekasztal beszélgetéssel elsősorban a roma jazz művészeket, roma zenészeket elmúlt évtizedekben ért diszkriminációra, annak változására, a roma zenészek szélesebb társadalmi rétegekben való megítélésére, annak formálódására fókuszálnak, míg a fesztivál harmadik napján 18.00 órakor ingyenesen bemutatják a Csillagfény távolság című filmet.

További információk a Budapest Jazz Club oldalán találhatók.

Kép forrása: Facebook.com

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
Dukay Barnabás és Szécsi Lőrinc művei Pécsen
Recenzió Ábrahám Márta: Chaconne-kézikönyvéről

Más művészeti ágakról

Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés