bezár
 

film

2009. 07. 10.
A dinoszauruszok box office (fel)támadása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A dinoszauruszok box office (fel)támadása A Jégkorszak 3. ősállatai mellett mindenki más kihalásra ítéltetett. Hazánkban egy percig sem volt kérdéses a film elsősége. Motkányék az elmúlt hónapok legerősebb Budapesti nyitóhetét produkálták.
Míg az USA-ban rendkívül kiélezett küzdelemben, de végső soron alulmaradt a Jégkorszak 3. a Transrormers - A bukottak bosszújával szemben (a hétvégi párbaj eredménye Transformers 42 vs. Jégkorszak 41,6 millió dollár), addig hazánkban megkérdőjelezhetetlen volt Motkányék és a dinoszauruszok uralma. Az első héten majdnem 100 ezren nézték meg az animációs filmet, mely eredményt a legtöbb film összbevételnek is elfogadná. A későbbi bemutatója ellenére már 60 millió forinttal többet kasszírozott, mint a high-tech robotok! A Transformers már a második héten sem tudott 20 ezer budapesti nézőt a mozikba csábítani, még a három hete futó Másnaposok is beelőzte, mely továbbra is rendkívül jól tartja magát, és rendületlenül ragaszkodik a fővárosi lista második helyéhez.
Jégkorszak 3. - A dínók hajnala
A Crank 2. csúfosan megbukott. A Jason Statham nevével fémjelzett túlturbózott akciómontázs hazai mozikban való bemutatása inkább csak a későbbi DVD-forgalmazás promóciójának tekinthető. A film a hatodik helyen nyitott, és egy hét alatt mindösszesen 5663-an tekintették meg. Persze a B-film voltát nem leplező alkotásnak nem feltétlenül a nagyvászon a „természetes közege”. A tékák polcain még bizonyíthat a film.

A Coco Chanel ugyan nem lett mozis divatdiktátor, de az előző heti szerény eredményeit követően nem indult el a lejtőn, továbbra is a mozikba tudott csábítani egy szűk, nem feltétlenül pop corn-filmekre vágyó közönséget. Az előző héten 9941-en, ezen a héten pedig 6865-en váltottak rá jegyet, ezzel az eredménnyel pedig továbbra is a top 5-ben követelt magának helyet, és a jelenlegi mezőny egyetlen versenyképes európai filmjeként képviseli az öreg kontinenst. Érdemes odafigyelni rá.

nyomtat

Szerzők

-- Sági Róbert --


További írások a rovatból

Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán
Martin Scorsese: Megfojtott virágok

Más művészeti ágakról

Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés