bezár
 

színház

2021. 10. 03.
EP33Haydn - Performansz hegedűre, csellóra és koponyára
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
EP33Haydn - Performansz hegedűre, csellóra és koponyára EP33Haydn - Performansz hegedűre, csellóra és koponyára címmel különleges előadás látható október 7-én és 8-án a Márai Sándor Kulturális Központban a Budapesti Őszi Fesztivál keretében. Esterházy Péter 33 változat Haydn-koponyára című drámájának szövegtöredékeit az Örkény Színház művészei adják elő a Los Angeles-i Viano String Quartet zenei közreműködésével.    

Az Örkény Színház októberben tűzi műsorára Esterházy Péter Harminchárom változat Haydn-koponyára című darabját. Az Esterházy család kulturális örökségét gondozó Esterházy Magyarország Alapítvány munkatársai úgy érezték, fontos, hogy ezt a művet egy új, egyedi feldolgozásban, Kovács D. Dániel rendezésében a Budapesti Őszi Fesztivál széles közönsége is megismerhesse - közölte az Esterházy Magyarország Alapítvány az MTI-vel.     

Szkéné színház

Az előadáson Csákányi Eszter, Znamenák István, Borsi-Balogh Máté és a bábművészek játéka mellett a Los Angeles-i Viano String Quartet is kiemelt szerepet kap. A zenészek európai turnéjuk egyik állomásáról utaznak át Budapestre, hogy virtuóz zenéjükkel egy újabb réteggel gazdagítsák a színházi eseményt, amelyben a szereplők között még egy Esterházy Robot is felbukkan.     

A performansz kiegészítéseként élő fényinstalláció is lesz: a Haydntrip címet viselő produkciót az ArtTrip audiovizuális alkotóközösség varázsolja a helyszínre. Az előadás az Esterházy Magyarország Alapítvány és a Budapesti Őszi Fesztivál közös előadása.  

A négyzetes kép forrása: www.orkenyszinhaz.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Két óra Madách bonctermében Két óra Madách bonctermében
Interjú Visky Andrással, az előadás dramaturgjával
színház

Sötét bohózat egy lehetséges jövőről Sötét bohózat egy lehetséges jövőről
Pintér Béla és a Vérvörös Törtfehér Méregzöld
színház

Szürreális találkozás báb és ember között Szürreális találkozás báb és ember között
Bunrakuról, óriásokról és marionettről

Más művészeti ágakról

gyerek

Az olvasóval együtt olvasom a verseket Az olvasóval együtt olvasom a verseket
Interjú Fenyő D. Györggyel
A Prae körkérdése zeneszerzőknek: Baracskai Zlatko válaszol
Markó Béla az SZTE-BTK-n


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés