bezár
 

színház

2021. 10. 04.
Nem nagy truváj
Kiállítás szeptember 27-október 10-ig
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nem nagy truváj A Nem nagy truváj című kiállítás célja, hogy bemutassa a hazai előadó-művészeti tervezés innovatív törekvéseit. Olyan előadó-művészeti tervezők és szakemberek munkáit mutatja be, akik a maguk területén innovatív módon ötvözik a klasszikus értelemben vett művészeti diszciplínák és a modern technika adta lehetőségeket, mint a hang-, fény- és videotechnika, a 3D virtualitás és más, a vizuális kifejezés eszköztárához kapcsolódó elemek.

A néző nincs mindig tisztában azzal, hogy mennyi jól szervezett, közös munka zajlik egy-egy színházi előadás vagy koncert hátterében, és el sem tudja képzelni, mekkora “truváj” egy-egy projekt létrehozása. A cím azt a berögződött, színházhoz kapcsolódó poros attitűdöt idézi, amit a kiállítás megdönteni, legalábbis formálni szeretne.
A Nem nagy truváj nemcsak a kulisszák, de az innovatív folyamatok mögé is bevilágít, bizonyos tekintetben bepillantást nyújt az előadóművészetek jövőjébe.

Szkéné színház

Ezen felül a tárlat fel kívánja hívni a figyelmet a különböző művészeti ágak és a kreatív ipar közti együttműködés fontosságára. A teljesség igénye nélkül olyan elkészült látványelemek, makettek, jelmezek, installációk, illetve színházban még nem használt technológiák jelennek meg, amelyek újítóan hatnak a színházi látvány formai megfogalmazására.

A kiállítással egy új kiállítási helyszín, a Margitszigeti Palackozó is debütál, egy gyönyörűen felújított, belülről eddig nem láthatott bauhaus épületben.

A kiállítás a Budapesti Őszi Fesztivál keretében, a Budapest Branddel együttműködésben valósul meg.

A kiállítást szeptember 26-án 16 órakor megnyitja: Závada Péter

Megtekinthető
szeptember 27-október 10-ig
hétfőtől péntekig: 15:00-20:00
szombaton és vasárnap: 11:00-19:00

A kiállítás megközelítése
A Margit hídon a villamosról leszállva, fél perc sétával elérhető a 26-os busz megállója. A busszal a Hajós Alfréd uszodáig kell utazni, mellette található a Palackozó. A sziget bejáratától 10 percnyi sétával is eljuthatunk a helyszínre.

Kiállító művészek
Árvai György, Balázs Juli, Bányai Tamás, Bartha Máté, Benedek Mari, Bérczi Zsófia, Bobor Ági, Boros Lőrinc, Csík-Kovács Zoltán, Diák István, Egyed Zoltán, Hajdu Gáspár, Halák László András, Horesnyi Máté, Huszár Dániel, Irina Moscu, Juhász András, Kálmán Eszter, Karcis Gábor, Keresztes Gábor, Klimo Péter, Korai Zsolt, Kovács Dorottya, Lévai Zsófi, LIMELIGHT, Lődi Áron, Maruscsák Dávid, Mezei Ildikó, Nagy Fruzsina, Nagy Gergő, Papp Gábor, Rancz András, Szatmári Bendegúz, Samu Bence, Sárosi Anita, Szirtes Attlia, Szűcs Edit, Taskovics Éva, Tihanyi Ildi, Válics Péter, Varga Viktor, Varga Vince, Vicsek Viktor, XORXOR, Zeke Edit, Zérczi Attila, a Győri Nemzeti Színház technikus műhelye és a Magyar Képzőművészeti Egyetem Látványtervező szakos hallgatói
Szervezők: OISTAT Magyar Központ, Magyar Színháztechnikai Szövetség
Főszervezők: Balázs Juli, Egyed Zoltán, Nagy Fruzsina
Kurátor: Czvetkó Fruzsina
Grafikus: Visnyai Zoltán
Asszisztensek: Cselőtei Boglárka, Dergez Viktória, Simonyi-Lengyel Mira
Támogatók: NKA, EMMI, NMI
Külön köszönet: Gáspár Máté, Lakatos Gergő, Karcis Gábor, Békéscsabai Jókai Színház, Lisys-Project Kft, Luminis Kft, Színpad és Emelőgéptechnika KFt, Stage Pro Hungary Kft.
A járványhelyzetre való tekintettel a szervezők megköszönik, ha viselsz orrot és szájat eltakaró maszkot a kiállítás területén.
A belépés ingyenes.

A kép forrása: szinhaz.online/

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

A nagyváradi Tündér Lala A nagyváradi Tündér Lala
Zenés mesejáték felnőtteknek vagy gyerekeknek
színház

Szürreális találkozás báb és ember között Szürreális találkozás báb és ember között
Bunrakuról, óriásokról és marionettről
színház

Akinek vaj van a fején Akinek vaj van a fején
George Bernard Shaw: A szerelmesek házai (Radnóti Színház a Városmajorban)
színház

Mindig bennem volt a játék szeretete Mindig bennem volt a játék szeretete
Interjú Szabó K. Istvánnal marosvásárhelyi tanulmányairól, külföldön szerzett rendezői tapasztalatairól és további terveiről

Más művészeti ágakról

Laurent Tirard: A beszéd
gyerek

Hercules wins Hercules wins
A Helló, Héraklész premierje a Budapest Bábszínházban
gyerek

Jancsótól Nolanig, ballagási cipőben
Folytatódik az új tanévben a SuliMozi
irodalom

Csak az tudok lenni, ahogy megszólalok Csak az tudok lenni, ahogy megszólalok
Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 6. nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés