bezár
 

építészet

2021. 10. 16.
A visegrádi négyek családi házai Bukarestben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A visegrádi négyek családi házai Bukarestben Bukarestben mutatják be A visegrádi négyek családi házai című vándorkiállítást, amely Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia 4-4 kiemelt családi házát mutatja be - közölte pénteken a Liszt Intézet bukaresti központja.

A 2008 óta évente megszervezett vándorkiállítás célja, hogy magas minőségben elkészült házakat mutassanak be a nagyközönségnek és a szakmának, formálva ezáltal az építészetről és az épített környezetről való gondolkodást.

A vándorkiállítás hétfőn Bukarestben, a román Építészeti Biennálé keretében nyílik meg a Ion Luca Caragiale Nemzeti Színház épületében. A Magyarországot képviselő épületeket zsűri választotta ki, amelynek tagja volt Kovács Csaba és Nagy Csaba, a Magyar Építőművészek Szövetségének elnökségi tagjai, valamint Nagy Iván építész. A tárlathoz társulva a Romániai Építőművészek Egyesülete által szervezett Román Építészeti Biennálén díjazott román családiház-tervekből készült kiállítás is megtekinthető lesz.

A tárlatot Borsos András, a Magyar Építőművészek Szövetségének titkára, Ileana Tureanu, a Romániai Építőművészek Egyesületének elnöke és Kósa András László, a Liszt Intézet bukaresti központjának igazgatója nyitja meg.

A magyar V4-es elnökséghez kapcsolódóan egy szakmai konferencia is lesz kedden délelőtt, amelyen a kiállításban szereplő Budakeszi családi ház két építésze, V. Marton Rozália és Villányi Norbert tart előadást a munkájukról, a kiállításon látható családi házról, valamint a kettejük által működtetett építésziroda szakmai és művészi tevékenységéről.

Négyzetes kép forrása: Bienala Națională de Arhitectură

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Kiállítótér egy erődben Kiállítótér egy erődben
Egy látogatásra érdemes új célpont
építészet

A fényűzés rabjai A fényűzés rabjai
Visszatekintés a Cristóbal Balenciaga Museoa történetére az épület megnyitásának 10. évfordulója alkalmából
építészet

„Podcasting”, a kultúrszerelem „Podcasting”, a kultúrszerelem
Podcast-történet és ajánló a hazai, kulturális csatornákról
építészet

A Magyar Zene Háza nyerte el a „Világ Legjobb Zenei Célú Fejlesztése” díjat
Az amerikai Music Cities Awards a legjobbnak minősítette a készülő épületet

Más művészeti ágakról

gyerek

Minden idők macskáiról Minden idők macskáiról
Lovász Andrea (szerk.): Macskák mesés könyve, Cerkabella, 2021
gyerek

Lépesméz, zseléprint és papírszív Lépesméz, zseléprint és papírszív
Trogmayer Éva és Egervölgyi Lilla Medvemese című első kötetéről
A Prae körkérdése zeneszerzőkhőz: Derecskei András válaszol


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés