bezár
 

zene

2022. 03. 27.
Onion Trio néven új supergroup játszik a BJC-ben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Onion Trio néven új supergroup játszik a BJC-ben Onion Trio néven közös projektre állt össze a hazai zenei élet három szereplője, Alapi István, Balázs Elemér és Barcza Horváth József. A supergroup március 28-án a Budapest Jazz Clubban játszik.

A legjobb magyar rockgitárosok között számontartott Alapi István, az Edda zenésze a dzsessz világsztárok által is elismert dobossal, Balázs Elemérrel, valamint a Zeneakadémián klasszikus bőgő szakon végzett Barcza Horváth Józseffel társult. Egymásra találásuk a dzsesszkörökben Hagyma becenévvel illetett Kiss Zoltánnak köszönhető, innen ered az együttes elnevezése is. A menedzserként, szállítóként, roadként, amolyan mindenesként ismert Kiss Zoltán csaknem fél évszázada dolgozik a szakmában. Mindhárom muzsikussal régóta dolgozik.

A három zenész nemsokára felveszi első lemezüket is, de előbb egy miniturnén közönség előtt, élő koncertek közben próbálják végleges formába önteni a dalokat. Repertoárjukban a saját kompozícióik mellett Pat Metheny- és Chick Corea-szerzemények is szerepelnek.

Négyzetes kép a leadben: László Ildikó, Budapest Jazz Club Facebook-oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés