bezár
 

film

2022. 03. 31.
Tavasszal is folytatódnak az MMA filmszakmai beszélgetései
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tavasszal is folytatódnak az MMA filmszakmai beszélgetései Tavasszal is folytatódnak a filmszakmai beszélgetések a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet (MMA MMKI) szervezésében: az online sorozat vendégei csütörtökön Kollarik Tamás, Hábermann Jenő, Novák Emil és Gelley Bálint lesznek - közölte a kutatóintézet szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a Hagyomány és haladás című online beszélgetéssorozatban az Animációs esték és a Produceri esték után idén tavasszal 3 szakmai kerekasztal-beszélgetést tervez az MMA MMKI. Mint írják, illeszkedve a filmigazgatás és a magyar filmfesztiválok témakörökben folytatott kutatásokhoz, publikált, valamint kiadás előtt lévő kötetekhez, a korábbi eseményekhez hasonlóan most is széles körben elismert szakemberek vendégeskednek a Hild-villában.

Első alkalommal, csütörtökön a magyar filmigazgatás kerül fókuszba. Az MMA-ösztöndíjas Petri Zsolt vendége Kollarik Tamás Bánffy Miklós-díjas és Magyar Filmdíjas szakember, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem oktatója; Hábermann Jenő sokszorosan díjazott producer; Novák Emil, a Filmakadémia elnöke, a Színház és Filmművészeti Egyetem rektorhelyettese; valamint Gelley Bálint, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem oktatója lesz.

A későbbi adásokban A magyar filmfesztiválok múltja, jelene és jövője témakörének vendégei Bíró Tibor, a CineFest Miskolc igazgatója; Lovass Tibor, a Helyi Televíziók Országos Egyesületének elnöke, a Savaria Filmfesztivál igazgatója; Buglya Zsófia, az Uránia Filmszínház szakmai programfelelőse; Zágoni Bálint, a Filmtettfeszt igazgatója; Mikulás Ferenc, a Kecskeméti Animációs Fesztivál igazgatója és Demeter Éva, a Szolnoki Filmfesztivál igazgatója lesznek - írják a közleményben.

Kollarik Tamás, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem oktatója, a Magyar Média Mecenatúra program volt vezetője, az ART Bizottság elnöke, az NFI Televíziós Döntőbizottságának tagja minden beszélgetésen részt vesz majd.

A csütörtöki eseményt élőben követhetik az érdeklődők az intézmény Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján - áll az összegzésben.

A négyzetes kép forrása: Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet facebook oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Ugrin Julianna és Vizkelety Márton: A döntés
Cantu Mari Go című könyvének bemutatója
Beszámoló a 10. Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztiválról
Beszámoló a Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál szervezésében tartott Junior, illetve Gyerek- és Ifjúsági Filmes Pitchfórumról

Más művészeti ágakról

Sándor L. István: A Katona és kora. Az indulás irányai
irodalom

Szeifert Natália: Örökpanoráma, Kalligram, Budapest, 2022.
Foci, vers, próza, gyerekirodalom
Kötetlenül vendége Vados Anna volt a Kis Présházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés