bezár
 

film

2022. 06. 23.
Életműdíjat kap Matt Dillon Locarnóban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Életműdíjat kap Matt Dillon Locarnóban Életműdíjat kap Matt Dillon amerikai színész, rendező, forgatókönyvíró az augusztusi Locarnói Filmfesztiválon.

Az 58 éves sztár augusztus 4-én veszi át az elismerést a független filmeknek szentelt svájci mustrán, a Piazza Grande nyolcezer ülőhelyes szabadtéri vetítőhelyén, másnap beszélgetést szerveznek vele. Néhányat levetítenek a filmjeiből is: látható lesz Gus Van Sant 1989-es műve, A gyógyszertári cowboy, benne Dillon emlékezetes alakítása drogosként, valamint a 2003-as Szellemek városa, melyet Dillon rendezett, részt vett forgatókönyvének írásában, és James Caan, Gerard Depardieu, Stellan Skarsgard társaságában szerepelt is a filmben.

Dillon "sokféle filmes területen" volt képes eligazodni, kezdve Jonathan Kaplan tizenévesekről szóló, A lázadás mámora című művével, melyben 14 évesen először volt látható a vásznon, folytatva Francis Ford Coppola 1983-as A kívülállók és a Rablóhal című filmjeivel, valamint olyan kultikusnak számító művekkel, mint az 1998-as Keresd a nőt! egészen olyan európai filmek főszerepéig, mint Lars von Trier A ház, amit Jack épített című alkotása, vagy Jórgosz Lánthimosz 2019-es rövidfilmje, a Nimic.

A második nagyjátékfilmet, amelyet Dillon rendezett, a Francisco "el Gran" Fellove kubai énekesről szóló El Gran Fellovét a San Sebastián-i filmfesztiválon mutatták be. A 75- Locarnói Filmfesztivál augusztus 4-étől 14-ig tart.

 

Kép forrása: https://m.imdb.com

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Tudósítás Lichter Péter Soderbergh-monográfiájának bemutatójáról
Az HBO MAX Latin-Amerika készít filmet a denevéremberről
Richard Linklater: Apollo–10,5: Űrkorszaki gyerekkor
Interjú Kis Hajnival a hatás kérdéseiről és a pszichológiai érzékenységről, valamint új filmprojektjének terveiről és a filmezésen kívüli ötleteiről

Más művészeti ágakról

Kötetlenül: Veszprémi Szilveszter
A Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza című előadás a Kolibri Színházban
Vaktérkép
A Poszthumanizmus és... sorozat újabb eseménye


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés