bezár
 

színház

2022. 07. 12.
Tíznapos színházi fesztivál kezdődik Kőszegen
Négy helyszínen is várják az érdeklődőket
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tíznapos színházi fesztivál kezdődik Kőszegen A 40 éves Kőszegi Várszínház gazdag programkínálatát megkoronázva július 14. és 24. között tíz napon át tartó színházi fesztivált szervez.

Pócza Zoltán elmondta: négy helyszínen is várják az érdeklődőket, július 14-én este hét órától a Jurisics vár udvarán a várszínház saját bemutatójaként  Shakespeare Szentivánéji álom című vígjátékát láthatja a közönség.

Szkéné színház

A vár külső udvarán ingyenes koncertek lesznek, a Festetics Palota kis udvarában kamaraszínházi előadásokat láthat a közönség, az előadások után pedig szakmai beszélgetés zárja az estéket - fűzte hozzá.

A Zwinger átalakul gyerekszigetté, hiszen minden nap több programnak örülhetnek a legkisebbek, délutánonként diafilmvetítés, mesekuckó lesz, majd különböző korosztálynak szóló meseelőadások, kézműves foglalkozások és Felhővadászat is várja a családokat.

Hozzátette: július 16-án színházi szakmai konferenciát tartanak az Európa Ház Bibó Termében, július 17-én este hét órakor pedig a vár lovagtermében Páskándi Géza Az ígéret ostroma, avagy félhold és telihold című drámájának felolvasószínházi "újrabemutatójával" ünneplik a várszínház 40. évét, emlékezve arra, hogy 1982-ben ennek a darabnak a bemutatójával kezdődött a Kőszegi Várszínház nyári előadásainak sora.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

17. Gyulai Shakespeare Fesztivál
színház

Égnehéz a Kelet-Nyugati Alkotóműhely előadásában
színház

Mary Shelley - Nick Dear Frankensteinje a Budapest Bábszínházban
Filmszínházi keretek között debütált a Batsheva Dance Company felújított táncelőadása

Más művészeti ágakról

Kerékgyártó Yvonne: Együtt kezdtük
art&design

Győri Blanka gondolatai* Joó Irma munkáiról
Transzdiszciplináris Traumatudomány: Trauma Kortárs és Történeti Perspektívákon Keresztül címmel angol nyelvű, nemzetközi nyári egyetem a CEU budapesti kampuszán, 2022 július 11-16.
Peter Handke: Kísérlet a fáradtságról, Typotex, Budapest, 2022


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés