bezár
 

irodalom

2022. 09. 20.
Vlagyimir Szorokin és Erlend Loe is a PesText fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vlagyimir Szorokin és Erlend Loe is a PesText fesztiválon Vlagyimir Szorokin, Erlend Loe, Sjón, Bridget Collins, Marie Aubert, Mircea Cartarescu, Max Porter, Viola Ardone, Jean-Claude Mourlevat és a magyar irodalmi élet kiemelkedő személyiségei is részt vesznek a PesText Nemzetközi Irodalmi és Kulturális Fesztiválon, amelyet szeptember 23. és október 1. között rendeznek meg három budapesti helyszínen, valamint Szegeden és Balatonfüreden.

A programban az irodalmi beszélgetéseken kívül koncertek, kiállítások, workshopok és képregényes tematikájú események is helyet kapnak - közölte a Petőfi Kulturális Ügynökség az MTI-vel.

Az irodalmi beszélgetések magyar résztvevői között mások mellett Karafiáth Orsolyával, Totth Benedekkel, Závada Péterrel, M. Nagy Miklóssal, Péterfy Borival, Veiszer Alindával vagy Gyárfás Dorkával találkozhat a közönség, a fellépők között pedig Veni és Iamyank ad koncertet.

A világirodalmi fókuszú rendezvény célja, hogy bemutassa, miként képesek az eltérő nyelvek és kultúrák irodalmi alkotásai megjelenni egy másik ország, másik nemzet olvasmányélményei között.

Az irodalom mellett az összművészeti produkciókra is nagy hangsúlyt helyeznek a szervezők, így kiállításokkal, képregényes beszélgetésekkel és nemzetközi illusztrációs workshopokkal is készülnek felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.

A programoknak a Három Holló kulturális központ, a Millenáris és a Deák17 Galéria ad otthont, de Szegeden és Balatonfüreden is lesznek PesText események.

A programok ingyenesek, de néhány regisztrációhoz kötött, ezekről az online felületeken lehet tájékozódni.

Kép forrása: pestextfestival.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Helyzetjel
Szőcs Petra: A gonosz falu legszebb lakói, Magvető kiadó, Budapest, 2022.
Moskát Anita: A hazugság tézisei, Gabo, Budapest, 2022
Helyzetjel

Más művészeti ágakról

art&design

Tóth Anna Eszter Minták halmokban című kiállításáról
The Son a velencei filmfesztiválon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés