bezár
 

zene

2022. 09. 29.
Fiataloknak szóló pályázatot hirdet ályázatot hirdet a Liszt Ferenc Kamarazenekar
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fiataloknak szóló pályázatot hirdet ályázatot hirdet a Liszt Ferenc Kamarazenekar Kreatív pályázatot hirdet Lásd a zenét! címmel a Liszt Ferenc Kamarazenekar a komolyzene iránt érdeklődő fiataloknak. A közönség fiatalítását szem előtt tartva a kamarazenekar alapítványa a Samsung Electronics Magyar Zrt-vel együtt hirdet kétfordulós videópályázatot - közölte a zenekar az MTI-vel.

A pályázatra maximum 5 fős csapatokban nevezhetnek a diákok. A szervezők az általános iskola 7. és 8. osztályos, valamint a középiskola 7-12. osztályos tanulóinak jelentkezését várják.

Az első fordulóban a csapatoknak október 23-ig egy minimum 30, maximum 90 másodperc hosszú amatőr videófilmet kell elkészíteniük, amely alapjául Jörg Widman 180 Beats per Minute című műve szolgál. A versenyzők feladata megmutatni, hogy milyen érzéseket kelt, milyen emlékeket idéz fel bennük a mű.

Az első fordulót követően szakmai zsűri értékeli a leadott pályaműveket, majd öt csapat juthat tovább a második fordulóba. A továbbjutóknak a szervezők értékes Samsung technikai eszközöket biztosítanak, hogy ezek segítségével készíthessék el videójukat a következő fordulóra.

A második fordulóba jutott csapatoknak ismét Jörg Widmann 180 Beats per Minute című művének felhasználásával kell videót forgatniuk, ezúttal azonban minimum 60, maximum 180 másodperc terjedelemben.

A pályázat részletei a zenekar honlapján olvashatók, a pályázattal kapcsolatos esetleges kérdéseket a palyazat@lfkz.hu e-mail címen várják.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Jakob Bro/Joe Lovano: Once Around The Room – A tribute to Paul Motian
Főszerepben a cselló és a zongora
Fekete Zaj Fesztivál, 2022

Más művészeti ágakról

Interjú Fürjesi Csaba képzőművésszel Humánszinkron című tárlatáról, alkotói módszerről, művésztelepi életről és jövőbeni tervekről
Kovács Edward volt az idei utolsó Kötetlenül vendége
Gerőcs Péter: Werkfilm, Kalligram, Budapest, 2022.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés