bezár
 

film

2022. 11. 01.
November 3-án kerül a magyar mozikba az Ennio Morriconéról szóló dokumentumfilm
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
November 3-án kerül a magyar mozikba Ennio Morricone legendás olasz zeneszerző életútját bemutató dokumentumfilm Giuseppe Tornatore rendezésében.

Az Oscar-, Grammy- és kétszeres Golden Globe-díjas olasz zeneszerző életútján kíséri végig a nézőket a 156 perces dokumentumfilm: a Sergio Leone-filmektől az Oscar-életműdíjon át az Aljas nyolcas című Tarantino-alkotásig, amelyért Morricone megkapta az Oscar-díjat - tájékoztatta a Pannonia Entertainment, a film forgalmazója az MTI-t kedden.

A tájékoztatóban emlékeztettek arra, hogy Tarantino az Aljas nyolcasban használt először zeneszerzőt, Morricone pedig a filmzenéhez felhasznált néhány korábban nem hallott dallamot azokból, amit még John Carpenter 1982-es A dolog című sci-fi horrorfilmjéhez írt.

A dokumentumfilm betekintést nyújt a világkörüli turnék kulisszák mögé is, felvételekkel és több interjú segítségével, köztük magáéval a rendezőével is. Olyan nagyságok, színészek, rendezők és kollégák mesélnek történeteket, mint Quentin Tarantino, Clint Eastwood, Oliver Stone, Hans Zimmer, Barry Levinson, Dario Argento, Quincy Jones, Bruce Springsteen vagy John Williams.

A dokumentumfilmet először 2021-ben mutatták be Velencében.

Mint írják, a rendezői feladatokat az a Giuseppe Tornatore látta el, akivel többek között az Oscar-díjas Cinema Paradisóban dolgozott együtt a világhírű zeneszerző és akivel csaknem három évtizeden át elválaszthatatlanok voltak egymástól - áll a közleményben.

Fotó: Pannonia Entertainment

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Mark Mylod: A menü
Lukas Dhont: Közel
Cantu Mari Go című könyvének bemutatója
Nemes Anna Beauty of the Beast című dokumentumfilmje a 19. Verzió Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon

Más művészeti ágakról

A Kokas-féle komplex művészetpedagógiai foglalkozás
irodalom

Szeifert Natália: Örökpanoráma, Kalligram, Budapest, 2022.
Helikon lapszámbemutató
Beszélgetés Sándor L. István könyvéről, Ács Jánosról, Máté Gáborral


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés