bezár
 

zene

2022. 11. 03.
Koncertekkel emlékeznek meg Cziffra György születésnapjáról Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Zongoraesttel, kamara- és zenekari koncertekkel emlékeznek meg Cziffra György születésnapjáról Budapesten több helyszínen.

A szervezők szerdai közleményükben emlékeztetnek arra, hogy Cziffra Györgyről születésnapjáról évek óta hagyományosan koncerttel emlékeznek meg Balázs János zongoraművész és zenésztársai.

Csütörtökön a mester gyermekkorának helyszínén, Angyalföldön a Cziffra Fesztivál idei Tehetség-díjasai, Eszenyi Zsombor (klarinét) és Berecz Mihály (zongora) koncertje lesz hallható, közreműködik Balázs János (zongora).

Szombaton a dzsessz, a népzene, a cigányzene és a klasszikus zene fúzióját teremti meg három Kossuth-díjas művész, Lakatos Mónika, Dresch Mihály és Balázs János a Zeneakadémián, ezzel emlékezve a világhírű zongoraművész születésének 101. évfordulójára. A koncertet a három művész a nemrégiben elhunyt Szakcsi Lakatos Béla emlékének is ajánlja.

November 16-án Balázs János a Kroó György Zeneiskola fiatal tehetségeivel együtt ad koncertet a zeneiskola épületében.

Nagytétényben pedig - ahol hagyományosan minden évben megemlékeznek Cziffra Györgyről az évforduló alkalmából - idén a többszörösen díjnyertes ifjú zongoraművész, Andrey Gugnin ad szólóestet november 20-án.

Az angyalföldi, a budafoki és a kőbányai koncert látogatása díjmentes, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni a Cziffra100 weboldalán található e-mail címeken lehet. További információk és jegyvásárlás a zeneakadémiai koncertre a Cziffra100 weboldalán.

Fotó: cziffrafesztival.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben

Más művészeti ágakról

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés