bezár
 

zene

2022. 11. 28.
Takács-Nagy Gábor és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Zenekadémia Szimfonikus Zenekara Takács-Nagy Gábor vezényletével Schubert, Schumann és Beethoven egy-egy művét játssza december 7-én 19.30-tól – olvashatjuk a zeneakademia.hu-n.

Takács-Nagy Gábor hegedűművészként kezdte pályafutását, és elsősorban Solti György biztatására fordult a vezénylés felé. Karmesteri hitvallásában három dolgot emel ki: inspirálni a zenészeket tanácsokkal és személyes jelenléttel, mozdulatokkal segíteni őket, illetve önbizalmat adni nekik.

A Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarának koncertje ez alkalommal is mintegy fél évszázados zenetörténetet ölel fel: hallhatjuk Beethoven 2. szimfóniáját, amelyet 1801-ben kezdett komponálni, illetve Schumann egyetlen, 1851-ben jegyzett a-moll csellóversenyét. Utóbbi mű szólistája az a Perényi Miklós, aki zenészként játékával már évtizedek óta lenyűgözi a közönséget, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem professor emeritusaként pedig a mai napig tanítja a tehetséges növendékeket.

Fotó: zeneakademia.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Csáki László: Kék Pelikan
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés