bezár
 

zene

2022. 12. 08.
A Modern Art Orchestra ünnepi koncertje
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2022. december 18-án a Modern Art Orchestra Sacred Music címmel várja egy izgalmas előadásra az érdeklődőket a Budapest Music Centerben – írja a bmc.hu.

A Modern Art Orchestra a Sacred Music programját adja elő ünnepi koncertjén. Elsőként csendül fel a Budapest Music Center koncerttermének falai között az eredetileg kifejezetten szakrális helyszínekre tervezett repertoár. A műsoron a klasszikus szerzők, Georg Friedrich Händel és Henry Purcell zenéi mellett a MAO tagjainak darabjai is elhangzanak. Cseke Gábor, Ávéd János és Fekete-Kovács Kornél kompozíciói és a jazz nagyjai sem maradhattak ki a műsorból, így Duke Ellington Sacred Concertjéből is hallhatunk majd részleteket. Liszt Ferenc egyházzenei művének, a Via Crucis-nak MAO által feldolgozott részleteit is hallhatja a közönség ezen az estén.

„Számunka minden koncert egyfajta szertartás, amelyben egy különleges »kozmikus elem« maga a muzsika” – vallja Fekete-Kovács Kornél, a Modern Art Orchestra művészeti vezetője. A MAO ezúttal a BMC Koncerttermét varázsolja szakrális térré az ünnepi készülődés időszakában, és ezzel a különleges repertoárral ajándékozza meg a közönségét.

A kép forrása: bmc.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bartók Béla zenéjének tovább élése a jazzben 1.
Interjú Váradi Helgával kapcsolatépítésről, tanulmányokról, művészeti ágak összekapcsolásáról
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Sőrés Zsolt válaszol

Más művészeti ágakról

Steven Spielberg: A Fabelman család
Andrei Kutsila Amikor a virágok nem hallgatnak című filmje a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
irodalom

Telt házas rendezvény keretében mutatták be a Műút folyóirat öt legutóbbi lapszámát


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés