bezár
 

art&design

2023. 02. 18.
Város falak nélkül, ember város nélkül?
Megnyílt Varga Domonkos fotóművész kiállítása a Foton Galériában
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Néhány éven belül az egész emberiség több mint 60%-a városlakó lesz, felborítva a stabilnak eddig sem nevezhető egyensúlyt a vidék és a nagyvárosok között. A jövő tehát csak az urbanizációé lehet? Az egyre növekvő városok és a kapitalizmus talán nem annyira áll az emberiség szolgálatában, mint azt gondoltuk.

Varga Domonkos City Without Walls című kiállításával is ezt a témát járja körül. A várost kutatva és bemutatva világít rá, hogy nem lehet a végtelenségig fejlődni és növekedni. A képek és a szövegek együtt működve tárják elénk a mentális problémákat a politikai és gazdasági rendszer működésének hibáit, melyeket a körénk épített környezet jelentősen befolyásol. Varga ehhez a témához nem véletlenül választotta metaforaként a városokat. Itt érezhető igazán a teljesítmény-orientált társadalom fő betegsége, a kiégés és itt juthatunk el percek alatt a luxusból a nyomorba és érezhetjük mekkora szakadék tátong egymás mellette élő emberek között.

Bár a képek önmagukban is hatással vannak az emberre, a bennünk keletkezett feszültséget a szövegek tudják igazán feloldani. Éppen ezért érdemes megtekinteni a kiállítást február 25.-éig a Foton Galériában.

Kurátor: Németh Domonkos Tamás

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Giclée Factory, Capa Központ 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés