bezár
 

art&design

2023. 02. 26.
Szilák Andrea Lilla kiállítás a Kavicsban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Meghosszabbítva, egy hónap ráadással még egész márciusban megtekinthető Szilák Andrea Lilla Monster (Szörnyeteg) című kiállítása a Kavicsban.

Az ambivalens érzetet keltő kiállítás egyszerre tolakodóan nagy és semmibe vesző. Személytelen, tárgyszerű és többrétegű, képes bemutatni korunk rezignált emberét, akire egyszerre hat a múlt, a jelen és a jövő. A Szörnyeteg testét sérülések fedik, melyek mind a külvilágtól, mind saját magától származnak. Veszteség helyett lehet azonban erre esélyként tekinteni a tehertől való mentesülésre, az elindulásra a felszabaduláshoz vezető úton. Senki sem tudja, hogy sérülései valóban fájnak-e, vagy csupán csendes merengésbe burkolódzva vár valamire. Válaszolni nem fog, annyi bizonyos.

A Szörnyeteg, vagyis a Monster című kiállítás előre egyeztetett időpontban, bejelentkezéssel tekinthető meg 2023.01.31. és 2023.03.31. között.

Borítókép: Jan Amos Comenius – Orbis sensualium pictus (Anima hominis/ Az ember lelke)

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Szabó Kristóf-KristofLab High Level című kiállítása
art&design

Kontemplatív séta a Balaton-felvidéken
Interjú Fürjesi Csaba képzőművésszel Humánszinkron című tárlatáról, alkotói módszerről, művésztelepi életről és jövőbeni tervekről
art&design

Tudósítás Nádas Péter és Szűcs Attila beszélgetéséről a Deák Erika galériában

Más művészeti ágakról

Kálmán Mátyás Fortuna vendégei című filmje a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Hegyi Balázs: Bárhol, magaddal, Képmás Kiadó, Prae Kiadó, Budapest, 2023
Kassák-konferencia az Irodalmi Magazin szervezésében


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés