bezár
 

film

2023. 03. 09.
Külföldi remake készült Orosz Dénes Seveled című filmjéből
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Külföldi remake készült Orosz Dénes Seveled című filmjéből Remake-et forgattak Csehországban Orosz Dénes Seveled című, 2019-es vígjátékából. A Tenki Réka, Mészáros Béla és Básti Juli főszereplésével készült romkom eredeti változata szerdától a Filmio kínálatában is látható-írja az MTI.

Az Orosz Dénes és Várady Zsuzsi által írt Seveled remake jogait a cseh Bontonfilm vásárolta meg, majd 2022 októberében-novemberében le is zajlott a forgatás - tájékoztatta az MTI-t szerdán a Nemzeti Filmintézet (NFI).

Közleményük szerint a Mészáros Béla, Básti Juli és Tenki Réka által játszott szerepeket a Tatou proti sve vuli címmel készült cseh verzióban Krystof Hadek, Tatjana Medvecka és Kristyna Svarinska alakította.

A remake csehországi mozipremierjét augusztus 10-re tűzték ki.

A Filmintézet közleménye hangsúlyozza: hosszú évtizedek óta nem volt példa arra, hogy egy magyar filmből moziforgalmazásra szánt remake készüljön.

Ezért különösen nagy siker, hogy a cseh remake előkészítésével egy időben az indiai Fox Star is megvette a Seveled jogait, a népszerű magyar romkomból így hamarosan bollywoodi feldolgozás is készülhet - áll a közleményben.

A 2019-ben bemutatott Seveled kiemelkedő közönségsikert ért el 132 ezer mozinézővel, és szerdától a Filmio kínálatában látható - közölte az NFI.

A Poligamy és Coming Out rendezőjének romantikus vígjátékában a nőcsábász Gergő megkéri terhes szomszédját: tegyen úgy, mintha közös gyermeküket várná, hogy megszépítse haldokló édesanyja utolsó napjait. Amikor azonban az anya mégis felépül, a férfi és a szókimondó ex-sztriptíztáncosnő egyre hajmeresztőbb hazugságokba bonyolódik.

A Seveled az A20 és a Filmkontroll gyártásában készült, producere Orosz Dénes és Tőzsér Attila volt. A film operatőre Fillenz Ádám, vágója Kovács Zoltán, zenéjét Csengery Dániel és Csorba Lóránt szerezte.

Fotó: Seveled Facebook

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán

Más művészeti ágakról

Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Nils Frahm: Day


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés