bezár
 

zene

2023. 03. 15.
Koncertritkaságok a Müpában
Így ünnepel a Művészetek Palotája
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tizennyolc koncertfelvétel-ritkaság bemutatásával ünnepli fennállásának 18. évfordulóját a Müpa – olvasható az MTI oldalán.

A Müpa 2005-ös megnyitása óta missziójának tekinti, hogy minél több emberhez juttassa el a minőségi kultúrát. A nyitáskor elindított Felfedezések című sorozat keretében számos, akkor pályája elején álló, ma már elismert művész koncertezett az intézmény tereiben. Az évforduló alkalmából most a sorozat tizennyolc, a Müpa Stúdió által rögzített emlékezetes előadását, mások mellett Várdai István, Baráti Kristóf, Szűcs Máté, Berecz Mihály, Kohán István, Palojtay János első koncertjeit élvezhetik újra az érdeklődők – áll az intézmény közleményében.    

Magyarország mára nemzetközi szinten is meghatározó kulturális központja nemcsak a komoly-, kortárs, könnyű-, dzsessz- és világzenei közönségét szolgálta ki, de az opera, az újcirkusz, a tánc, az irodalom, vagy a film iránt érdeklődők számára is igyekezett új élményekkel szolgálni.   

A Müpa az elmúlt időszakban a fenntarthatósággal kapcsolatos terveit a társadalmi, gazdasági és környezeti témákra is kiterjesztette. Ezzel összehangban szakértők bevonásával már dolgozik fenntarthatósági stratégiáján, amelyet a tavasz folyamán, a következő évad programjainak ismertetésével együtt mutat majd be.

Kép forrása: mupa.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

Dev Patel: A Majomember
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés