bezár
 

színház

2023. 04. 21.
Jönnek az utolsó Folyóügy előadások
Több mint 70 előadás után búcsúzik a független alkotók szkeccskomédiája
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jönnek az utolsó Folyóügy előadások A Folyóügy független alkotóközössége örömteli magánéleti okokból búcsút int szkeccskomédiájának, melyet április 26-án és május 7-én, 19:00-kor, Budapesten, a Három Hollóban, valamint Székesfehérváron, az Igézőben április 27-én, 19:00-kor láthat utoljára a nagyérdemű.

A Folyóügy című előadás szövegkönyve azokból a képtelen telefonbeszélgetésekből és a hétköznapokból elcsípett abszurd jelentekből született, melyeket a szerző, Braun Barna tett közzé a 2010-es évek közepétől a Facebookon. A sztorik egyre népszerűbbek lettek, míg végül kollégái unszolására 2017-ben előadás készült az RS9 Színházban, ahol két évadon keresztül futott nagy sikerrel. A mostani előadás a pandémia után, a 2021-ben bemutatott, az azóta sajnos bezárni kényszerült Óvóhely Kultúrbunkerben készült változat, melyben 3 fiatal színész alakítja a magyar valóság 21 zsánerkarakterét. A 85 perces előadásban egy-egy laza kapcsolódási pont köti össze a jeleneteket.

"Egyáltalán nem lehetetlen vállalkozás kortárs darabbal úgy szórakoztatni, hogy az ne tét nélküli bohózat legyen, hanem a minket körülvevő világgal és önmagunkkal szembesítő tükörként is működjön. Ilyen előadás a Folyóügy is." - írja a darabról Turbuly Lilla a Pannon Tükörben. Stremecky Zsolt szerint, aki a Prae.hu-n szemléte a darabot "A Folyóügy a lehető legszebb módon folytat Monty Python-i hagyományokat, miközben azzal is tisztában van, hogy az általa bemutatott világ akár a valóság is lehetne." A Két lámpás blog az előadásból azt emeli ki, hogy "Bőven akad a karakterek között olyan, akivel nem tudunk mit tenni, mint azonosulni, miközben éppen mi válunk idegesítő polgártársakká."

A darab eddig összesen több mint 70 előadást élt meg. Játszották Budapesten kívül Szegeden, Székesfehérváron, Esztergomban, de még a Művészetek Völgyében is megfordult a 2017-es változat.

Jegyvásárlás és részletek az előadás honlapján.

Szkéné színház

Braun Barna: Folyóügy

Játsszák:
Németh Viktória
Kardos Tibor
Szabó Arnold

Zene:
Ágoston Máté

Írta és rendezte:
Braun Barna

2023. április 26. és május 7. (h.) 19.00 (Budapest, Három Holló)
2023. április 27. (h.) 19.00-kor (Székesfehérvár, Igéző)

Kép: Karvaly Bence

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
Rítus és mesterséges intelligencia, avagy Choy Ka Fai (SG/GR) Yishun lángokban című előadása a Trafóban

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés