bezár
 

film

2023. 05. 17.
Új thriller Al Pacinóval és John Travoltával
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új thriller Al Pacinóval és John Travoltával Al Pacino, Viggo Mortensen, John Travolta, Shia LaBeouf, Rebecca Pidgeon és Courtney Love neve is olvasható David Mamet Assassination című, John F. Kennedy elnök meggyilkolásáról szóló filmje sztárszereposztásában, a forgatás szeptemberben kezdődik Kanadában - írta meg a Deadline.com.

A tervezett alkotást az Archlight produkciós cég mutatja be a cannes-i nemzetközi filmvásáron.

Az Assassination forgatókönyvét a Pulitzer-díjas, Oscar-jelölt David Mamet írta Nicholas Celozzival, és a rendezői székben is Mamet ül majd.

A Kennedy-gyilkosságot Mamet egy maffiafőnök szemszögéből idézi fel. A rendező koncepciója szerint Kennedy meggyilkolását Sam Giancana chicagói maffiafőnök rendelte el, bosszúból, amiért az elnök szembefordult vele megválasztása után, holott a maffia támogatta a megválasztását. Oliver Stone JFK című 1991-es filmjében is fontos szerepet kapott a Kennedy-gyilkosságnak ez a szála.

A társforgatókönyvíró Celozzi az unokaöccse Giancanának. A film operatőre az Oscar-díjas Robert Elswitt, producere pedig Corey Large és Nicholas Celozzi. A produkciót, amelynek forgatása szeptemberben kezdődik Vancouverben, a 308 Enterprises finanszírozza.

Mamet drámaíróként a Glengarry Glen Ross és Speed-the-Plow című darabjaiért kapott Pulitzer-díjat és Tony-jelölést. Az Amikor a farok csóválja és Az ítélet című filmek forgatókönyvéért pedig Oscar-díjra jelölte az amerikai filmakadémia. Legismertebb forgatókönyvírói munkái közé tartozik még A postás mindig kétszer csenget, Az érinthetetlenek, a Hoffa és a Hannibal. Ő írta a Glengarry Glen Ross című film forgatókönyvét is, amelynek főszerepét Pacino játszotta.

Fotó: www.empireonline.com

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bánóczki Tibor – Szabó Sarolta: Műanyag égbolt
Interjú Horváth Kristóffal (Színész Bobbal) önellentmondásról, rasszizmusról és a Háromezer számozott darab forgatásáról
Császi Ádám: Háromezer számozott darab
73. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

Richard Strauss Rózsalovagja a Holland Nemzeti Operaházban
art&design

Méhek mint művészek, művészek mint méhészek


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés