bezár
 

art&design

2023. 06. 05.
Hajgató Terézia kiállítás a The Space Contemporary Art Galleryben
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Június 7-én 18 órakor rendezik meg Hajgató Terézia Meseország rejtett titkai című kiállításának megnyitóját a The Space Contemporary Art Galleryben. A tárlat három, a gyermekkorunkban gyökerező fő témát dolgoz fel ismert mesék eszköztárával.

A legtöbb gyerekkori emlékünk a mesékről és mesehőseinkről a csodák, a hősies bátor tettek, a lehetetlennek tűnő, de mégis sikeres küldetések, a tökéletes, gyönyörű, ügyes és legyőzhetetlen karakterek köré épül. Ezek a mesék a kikapcsolódás, az álmodozás, a lefekvés előtti megnyugvás és álomba merülés eszközei voltak gyerekkorukban, azonban nem csak az álmodozáshoz hasznosak, de segíthetnek feldolgozni mindennapi problémákat, fájdalmakat, hisz hőseink is nehézségekkel állnak szemben életútjuk során. Hajgató Terézia a családon belüli erőszak, álmaink és céljaink realitása, valamint az elvárások témáit igyekszik a mesék segítségével megjeleníteni.

A Meseország rejtett titkai című kiállítás egyrészt felhívja a figyelmet a gyerekként elszenvedett sérülések rejtett és tabusított mivoltára, másrészt segít feldolgozni a gyerekként felépített álmok szétbomlását és lehullását. Ha megértjük, hogy az álmaink, nem valós célok és nem reális elvárások az életünkkel és személyiségünkkel kapcsolatban, könnyebben megszabadulunk ezektől a súlyos, mégis üres és fényes béklyóktól, amiket a lufik jelképeznek. Az ismerős forma és képi világ, amit a megjelenő mesefigurák teremtenek elérhetővé, könnyen megérthetővé teszik ezeket a nehéz, sokunkat érintő témákat.

A kiállítás 2023. június 8. és 2023. július 6. között tekinthető meg.

Kurátor: Boros Lilla

Fotó: The Space Budapest Facebook oldala

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
Megnyitószöveg Borbély Zita Egy komposzt mintázatai című kiállításához
art&design

Interjú Esterházy Marcellel a MODEM-ben tartott kiállítás kapcsán

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés