bezár
 

zene

2023. 07. 24.
Indul a 19. Crescendo Nyári Akadémia
Zene, játék, közösség, Tokaj
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vasárnap kezdetét vette a 19. Crescendo Nyári Akadémia és Fesztivál (CSI), melyre majd 30 országból érkezik több mint 300 résztvevő, ebből mintegy 160 diák.

A hallgatókat számos mesterkurzus várja: egyéni hangszeres órák, kamarazenei, szimfonikus zenekari, ének-, opera-, barokk- és jazzkurzus. Mindemellett koncertek és egyéb programok szolgálják a résztvevők szakmai és lelki fejlődését. A Crescendo Nyári Akadémia 49 fős tanári karához ezen a nyáron csatlakozik először a Malin Hartelius (SWE) szoprán énekművész, Anne Martindale Williams (USA) cselló-, Jan Katschke (GER) csembaló-, Florian Mitrea (ROU) zongora- és Julien-David Petit (FRA) szaxofonművész. Ttöbbek között olyan régi művésztanárok vezetnek kurzust idén is, mint Kemenes András zongora-, Dag Anders Eriksen (NOR), Farkas Katalin és Pintér Dávid hegedű-, Fervágner Csaba nagybőgő-, Kállay Ágnes cselló-, Szabóki Tünde és Iván Ildikó szoprán, Kovácsházi István tenor, Vass Ágnes fuvola- és Terry Ewell (USA) fagottművész.

prae.hu

Crescendo

A Crescendo Fesztivál rengeteg programot kínál nemcsak a résztvevők, hanem a tokajiak, a turisták, a Tokajba látogatók számára. A legnagyobb szabású koncert ezúttal a Tokaj alapításának 950. évfordulóját ünneplő Crescendo Loves Tokaj (Crescendo Loves Tokaj) programsorozat. Ennek keretében egyetlen este alatt hat helyszínen barokk, jazz-, zongora-, fuvola-, Petőfi200 és egyéb koncertek, valamint beszélgetések zajlanak majd Tokaj központjában. A pontos programról a honlapról, Facebookról, szórólapokról tájékozódhatnak az érdeklődők.

A Crescendo Nyári Akadémia idén harmadszorra rendezi meg a Kortárs zenei percek című sorozatot, melynek témái ezúttal a 100 éve született, világhírű Ligeti György és Hollós Máté munkássága. A hagyományos Kamarazenekari koncert mellett egy Operajelenetek-est is látható lesz a Paulay Ede Színházban, melynek különlegessége, hogy a jól ismert operarészleteket most Schubert Téli utazás című dalciklusának színpadra állított változata is kiegészíti Varga Bence rendezésében, Dallos Erika és Szabó Ferenc János zenei vezetésével. A szokásos Gálakoncerten az amerikai Delta David Gier vezényli a CSI Szimfonikus Zenekarát, amely Johannes Brahms I. szimfóniáját játssza.

A Crescendo Nyári Akadémia és Fesztivál programjai ingyenesek.

A Crescendo Loves Tokaj részletes programja

19:00-19:30

 • Zsinagóga: Művésztanári koncert

19:45-20:15

 • Katolikus templom: Fuvolavirágzás
 • Görögkatolikus templom: Petőfi200
 • Kávémanufaktúra: Bakelitkóstoló

20:30-21:00

 • Katolikus templom: Fuvolavirágzás
 • Kávémanufaktúra: Ritka alkalom
 • Református: A zongorairodalom ritka gyöngyszemei

21:15-21:45

 • Zsinagóga: Barokk koncert
 • Kávémanufaktúra: Bakelitkóstoló

22:00-22:30

 • Görögkatolikus templom: Petőfi200
 • Kávémanufaktúra: Zenei képeslap
 • Református templom: Romantikus zongoradallamok

22:45-23:30

 • Rákóczipince terasza: Jazz

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés