bezár
 

film

2023. 08. 09.
A CineFesten már jóval az országos mozipremier előtt látható lesz a Nem halok meg
A filmet versenyen kívül vetítik a miskolci fesztivál dokumentumfilmes programjában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Dér Asia dokumentumfilmje felteszi a kérdést: mit tennél, ha megtudnád, olyan betegségben szenvedsz, amit csupán az emberek 5 százaléka él túl?

Nem halok meg látható lesz a 19. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon, már jóval az országos hazai mozibemutató előtt. Dér Asia (Anyáim története, A magunk módjára üvölteni) legújabb filmjét a szeptember 1. és 9. között zajló fesztivál dokumentumfilmes programjában vetítik – közölte a hírt a film hazai forgalmazója, a Mozinet.

Einspach Gábor sikeres galériatulajdonos és kortárs műgyűjtő, a budapesti művészeti világ egyik meghatározó szereplője. Számára nincs legyőzhetetlen akadály, egyedül érte el mindazt, ahol a jelenlegi életében tart. Amikor megtudja, hogy hasnyálmirigyrákban szenved, nem omlik össze. A betegségben nem a tragédiát látja, hanem a lehetőséget a teljes újrakezdésre. Miközben folytatja a fizikailag őt egyre jobban igénybe vevő kezeléseket, megpróbálja újraértelmezni a saját életét, valódi céljait és a gyerekeivel, valamint a teljes környezetével való kapcsolatot.

A nagy sikerű Anyáim története társrendezője, Dér Asia a kezelés legelejétől fogva követi Gábor mindennapjait, egy különleges ember szellemi és fizikai vívódásainak legmélyére ásva ezzel. Vajon teljesíteni tudja Gábor a kitűzött céljait?

Az alkotást a 19. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál keretében, versenyen kívül vetítik a dokumentumfilmes programban, 2023. szeptember 8-án, pénteken, 21 órakor a Zukor teremben. A vetítésen részt vesz, és közönségtalálkozó keretében válaszol a nézők kérdéseire Dér Asia rendező, Szakonyi Noémi Veronika, Vincze Máté Artur és Meggyes Krisztina producerek, Várhegyi Rudolf hangmérnök, Szalay Károly vágó, Keresztes Gábor zeneszerző és Einspach Gábor, a történet főszereplője.

Szakonyi Noémi Veronika és Vincze Máté Artur producerek tavaly megkapták a fesztivál nagydíját, a Zukor Adolf-díjat a Hat hét című filmjükért, így egy év után ismét visszatérnek a fesztiválra.

Az előadásra a jegyelővétel hamarosan megkezdődik a jegy.cinefest.hu oldalon – jelezte a forgalmazó.

Forrás: Mozinet
Kép: Domokos Balázs

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Pablo Larraín vámpírtörténettel érkezett Velencébe
Christopher Nolan Oppenheimeréről
Merész nők a cannes-i filmfesztiválon
Szász Zsófi: nyílnak befelé ablakok

Más művészeti ágakról

Magyarul olvasható Chrétien de Troyes: Perceval, avagy a grál meséje című verses regénye
építészet

Az építészet mint idea és realitás a 80-as évek Magyarországán
Szerelmi háromszög az első világháború árnyékában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés