bezár
 

film

2023. 08. 17.
A Samu című versfilm a ZEBRA Poetry Film Festival programján
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A 2002 óta megtartott berlini versfilmfesztiválra 1200 jelentkezőből jutott be Tóth Vivien és Kecskeméti Balázs versfilmje, a Samu, melynek főszerepét Jenei Mónika játssza

A ZEBRA a költészeten alapuló rövidfilmek első és legnagyobb nemzetközi platformja. Minden évben a világ minden tájáról érkező költőknek, filmeseknek és fesztiválkészítőknek kínál platformot kreatív eszmecserére, közös ötletelésre és találkozásra a széles közönséggel. Pályázattal, filmes programokkal, felolvasásokkal, retrospektívekkel, kiállításokkal, előadásokkal, workshopokkal, kollokviumokkal, előadásokkal és gyermekműsorral mutatja be különböző szekciókban a versfilm műfajának sokszínűségét.

prae.hu

„A Samu egy még mindig tabunak számító témával foglalkozik: egy meg nem született baba elvesztésével. A magzatukat elvesztett nők magukat okolják, közvetlen környezetük eszköztelen, ezekhez a bonyolult érzésekhez pedig szégyen is társul. Ebből születik a magány és a teljes elzárkózás” – írta filmjükről Tóth Vivien.

Forrás: a Samu alkotói

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Csáki László: Kék Pelikan

Más művészeti ágakról

irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés