bezár
 

art&design

2023. 10. 31.
Korábban be nem mutatott Monet-festmény a Christie's árverésén
A festmény a Víziliomok sorozat eddig soha ki nem állított darabja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az árverési ház becslése szerint a Le bassin aux nymphéas (Tavirózsás tó) című kép több mint 65 millió dollárért (23 milliárd forintért) kelhet el. A két méter széles alkotás Monet híres, tavirózsákat ábrázoló sorozatába tartozik. 1917 és 1919 között készült, a művész kései munkái közé tartozik. A sorozat további darabjai a világ nagy múzeumaiban láthatók.

Claude Monet impresszionista festőművész korábban kiállításon nem szereplő alkotását bocsátják árverésre novemberben New Yorkban - jelentette be a Christie's aukciósház.

Monet egész életében tanulmányozta a színeket és a fényt, ezzel a festményével "a természet mulandóságának dinamizmusát és szépségét ragadja meg, felfedezve a múló hangulatot, az évszakra jellemző virágzást, a víz mélységét és a fény tükröződését" - idézte a Christie's közleményét a CNN online kiadása.

Az árverési ház tájékoztatása szerint a festmény egy család tulajdonában volt az utóbbi több mint ötven évben. Az alkotást korábban még soha nem állították ki, és nem bocsátották árverésre sem.

A Monet-festményre november 9-én, a Christie's XX. századi munkákból rendezett New York-i aukcióján lehet licitálni. 2018 májusában Monet egy tavirózsás képe 84,7 millió dollárért (30 milliárd forintért) kelt el a Christie's árverésén.

Claude Monet (1840-1926): Le bassin aux nymphéas, Christie's aukciósház

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Interjú Hegyi Lóránddal
Megnyitószöveg
Takáts Márton Tűnő időm nyomában című kiállításáról

Más művészeti ágakról

gyerek

Budapesten, Debrecenben és Szegeden 2024. januárjában
A Hévíz Kulturális folyóirat a Nyitott Műhelyben bemutatta idei harmadik lapszámát.
színház

Zemlényi Attila és kabai lóránt darabja Miskolcon
gyerek

Családi napot tart a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár szombaton


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés