bezár
 

irodalom

2023. 11. 24.
Hétkerülés
Kultúrséta a Fiatal Írók Szövetségének szervezésében
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A nagy sikerre való tekintettel a Fiatal Írók Szövetsége második alkalommal szervezi meg erzsébetvárosi kultúrsétáját a VII. kerületben. Közös flâneur-ködésre hívnak minden érdeklődőt, akinek kedve támad nyakába venni a várost november 25-én, szombaton 14 órától. 

A séta alkalmával Császár Tímea, Grancsa Gergely, Nagy Balázs Péter, Konkoly Dániel vezetésével ellátogatunk több, a kerületben élt, illetve élő (Nádas Péter, Örkény István, Janikovszky Éva, Sirokai Mátyás, Faludy György) művész otthonához, ahol a résztvevők rövid bevezetőt hallgathatnak meg az adott alkotóról. A sétát Górász Péter felolvasásai színesítik majd.

A séta során a résztvevők megismerhetik a városrész mint meghatározó közösségi tér megjelenését az említett alkotók műveiben. Ismert írók művein keresztül a résztvevők közelebb kerülhetnek az erzsébetvárosi identitás sokféleségéhez.

A program időpontja: 2023. 11. 25. 14 óra; a séta a Damjanich utca és a Dózsa György út sarkáról (Damjanich
emlékmű, Damjanich u. 58. elől) indul majd, és várhatóan 90 percig fog tartani. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet a fiatalirok@gmail.com címen tudnak megtenni az érdeklődők.

Az esemény a VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata támogatásával valósul meg.

További információk az esemény Facebook-oldalán.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika Krusovszky Dénes Levelek nélkül című regényéről
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
Kiszely Márk volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés