bezár
 

zene

2023. 12. 03.
Jevgenyij Koroljov zongoraművésszel folytatódik az MVM koncertek sorozata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jevgenyij Koroljov zongoraművész lép fel a 20. Jubileumi MVM Koncertek - A Zongora című sorozata idei utolsó hangversenyén, december 5-én, a Zeneakadémia nagytermében. A művész Bach Goldberg-variációk című művét adja elő.

Johann Sebastian Bach remekműve korunk egyik legkiválóbb Bach játékosának tolmácsolásában hallható.

Mint felidézik, Fazil Say sikere után, amikor a Müpában 1600 néző állva ünnepelte a török zongoraművészt, ezúttal a Zeneakadémia nagytermében hallhatja újra a közönség a Goldberg-variációkat.

"Jevgenyij Koroljov a nemzetközi zenei élet különleges jelensége, hallgatóközönségét látványos attitűdök nélkül, rendkívüli művészi és interpretációs képességével és a tolmácsolt művek lenyűgöző spirituális megértésével győzi meg" - írják a közleményben.

Mint kiemelik, a világhírű zongoraművész vallja, hogy az igazi művészet több a tökéletes színvonalú technikai megvalósításnál, az érzelmi hatás átadása nélkül elvész a zene igazi mondanivalója.

Mint felidézik, Bach A fúga művészete Jevgenyij Koroljov által készített CD felvételére Ligeti György világhírű zeneszerző emlékezetesen reagált. "Ha csak egyetlen CD-t tudnék magammal vinni egy lakatlan szigetre, akkor Koroljov Bach-felvételét választanám, mert még az éhségtől és szomjúságtól elepedve is egyre csak ezt a felvételt hallgatnám újra és újra, egészen az utolsó leheletemig" - idézik a közleményben Ligeti György szavait.

A közlemény szerint a 2024-es év vendégművésze a Müpában Grigorij Szokolov, Piotr Anderszewski, Bogányi Gergely és Balázs János lesz.

A hangversenyekre jegyek vásárolhatók a Zeneakadémia jegypénztárában és az alábbi honlapon.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A 180-as Csoport című kötet bemutatója
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben
zene

Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében

Más művészeti ágakról

színház

Shakespeare: Vízkereszt, vagy bánom is én a József Attila Színházban
Kiszely Márk volt a Kötetlenül sorozat vendége
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem
Weber Kristóf Keringő című regényének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés