bezár
 

zene

2024. 02. 21.
Ránki György gyerekoperáját mutatják be Szegeden
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ránki György gyerekoperáját mutatják be Szegeden Toronykőy Attila rendezésében mutatják be Ránki György Pomádé király új ruhája című gyerekoperáját március 14-én a Szegedi Nemzeti Színházban a Magyar Állami Operaházzal együttműködve - tájékoztatta a teátrum az MTI-t.

Barnák László főigazgató kiemelte, az operajátszás hagyományainak ápolásán felül az is fontos az intézmény számára, hogy nevelje a jövő operabarát közönségét és a gyerekek átélhessék a színház által nyújtott kulturális és közösségi élményt.

prae.hu

Toronykőy Attila már több alkalommal színpadra állította ezt a darabot, Szegeden legutóbb 2013-ban, de most hallhatja a közönség először nagyzenekari kísérettel, a Szegedi Szimfonikus zenekar közreműködésével. Dobszay Péter zeneigazgató szerint ez "elképesztő dimenzióváltás", a virtuóz hangszerelésnek köszönhetően lenyűgöző lesz az előadás hangzása.

A díszlet, a jelmezek és a kellékek a Magyar Állami Operaházból érkeznek.

Az előadásban komoly szerepet kap az énekkar, a társulat pedig vendégművészekkel és visszatérő szegedi énekesekkel egészül ki. Dupla szereposztásban, két felvonásban, kifejezetten a fiatalok igényeihez alkalmazkodva kerül színre Ránki György klasszikusa - áll a közleményben.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Nils Frahm: Day
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés