bezár
 

film

2024. 07. 03.
A Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozik be Szilágyi Zsófia új filmje
Tartalom értékelése (2 vélemény alapján):
A Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozik be Szilágyi Zsófia új filmje Az augusztus 28-án kezdődő 81. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozik be a közönségnek Szilágyi Zsófia új filmje, a Január 2.

A Január 2 a Biennale College - Cinema szekcióban lesz látható és várhatóan október elején kerül a magyar mozikba - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

prae.hu

Az új alkotás egy mikrorealista történet a különválásról, a feleség legjobb barátnőjének szemszögéből. A cselekményben Klára külön költözik a férjétől és barátja, Ági segít neki. Összesen hét kört mennek a kocsival: bár minden alkalommal ugyanazt az utat teszik meg oda és vissza, mégis minden kör más - írták a tájékoztatóban.

A Január 2 című filmet 2024 elején forgatták Budapesten. Szereplői Jóvári Csenge és Konrád Zsuzsanna. A forgatókönyvet a rendező, Szilágyi Zsófia írta. A film a Poste Restante gyártásában készült, producerei Csernátony Dóra és Horvát Lili, operatőre Becsey Kristóf.

A Velencei Nemzetközi Filmfesztivál 2012-ben hívta életre a Biennale College - Cinema elnevezésű programját, amelyben minden évben legfeljebb négy nemzetközi mikroköltségvetésű film elkészülését támogatja. A nemzetközi válogatás egyik projektje Szilágyi Zsófia Január 2 című filmterve lett, amely a Velencei Biennálé 200 ezer eurós gyártási támogatásával valósulhatott meg - áll a közleményben.
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés