bezár
 

irodalom

2008. 03. 08.
Memoár vagy fikció?
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Memoár vagy fikció? Életrajz vagy fikció? Mi történik, ha az életrajzi regényként eladott kötet szerzőjéről saját testvére rántja le a leplet... Mehet minden a zúzdába?
A múlt héten látott napvilágot a hír, miszerint a világ számos országában sikert aratott, meg is filmesített holokauszt-memoár kitalált történet - írja a BBC. Most pedig itt az újabb leleplezés: a Love and Consequences: A Memoir of Hope and Survival című amerikai regényről derült ki, hogy nem más, mint fikció.

Az önéletrajzi regényként megjelentett szöveg elbeszélője egy fehér lány, akit nevelőszülőknél helyeznek el, majd kábítoszert árultatnak vele Los Angeles utcáin. Margaret B. Jones, a regény írója - aki a valóságban Margaret Seltzer néven született - azonban a kaliforniai San Fernando Valley egyik jól szituált negyedéből származik, és nem is nevelőszülők nevelték, ahogyan azt az életrajzinak nevezett kötetben állítja.

A kötet kiadója visszarendelte az eddig eladott könyveket, és az írónő könyvebemutató körútját is lemondta. A könyv egyébként 19000 példányban jelent meg.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Benedek Anna --


További írások a rovatból

irodalom

Sosem hal már meg Sosem hal már meg
Brandon Hackett novellája a Prae spekulatív fikció témájú lapszámából
A Magyar Kultúra című kulturális folyóirat debütáló száma
irodalom

Értékelés, felolvasás, lazulás Értékelés, felolvasás, lazulás
SZÍN Szépírónők Évadzáró Buli

Más művészeti ágakról

art&design

Fekete-lyukba szervezett turistaút Fekete-lyukba szervezett turistaút
A DOOM című kiállítás a Horizont Galériában
Rómeó-misszió avagy Rómeó és Júlia a Kaposvári Egyetem harmadéves színész osztálya előadásában Gyulán
színház

Azt mondom: cirkusz Azt mondom: cirkusz
Szubjektíven CIRCUS FLOW Cirkusz-Művészet-Alkotás Tárlatról, Visegrád, 2021. július 7., Duna Event rendezvényhajó


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés