bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Tóth Ádám --

felhasználói adatlapja

Tóth Ádám által feltöltött cikkek:

Ki kell erőszakolnunk, hogy sikítson az a műanyag
Ki kell erőszakolnunk, hogy sikítson az a műanyag
Interjú Borsos Lőrinc művészpárossal az eddig elért eredményekről, az alkotói én fejlődéséről és a magyar művészek kitörési lehetőségeiről
Borsos János és Lőrinc Lilla közös pályafutása 2008-ban kezdődött, ekkor született meg a kettőjük személyiségéből létrejött hibrid entitás. Munkájuk meghatározója a folytonos identitáskeresés egy látszólag feltérképezhetetlen úton, amelyen a 2000-es évek eleje óta haladnak. Az egyetemi tanulmányaik kezdetétől aktívan kiállító alkotópárt több díjra jelölték már, köztük az Esterházy Art Awardra és a Leopold Bloom Képzőművészeti Díjra. 2018-ban New Yorkban rendeztek kiállítást, mégis problematikusnak tartják a magyar képzőművészek nemzetközi helyzetét. Éppen ezért a Magyar Képzőművészeti Egyetem doktoranduszaiként egy, az aktuálistól radikálisan eltérő művészetoktatási modell gyakorlatba ültetéséért szeretnének tenni a jövőben. Az alkotói bázisukat és egyben otthonukat jelentő Art Quarter Budapest biztosít helyszínt a nemrég véget ért TECHNO WORLDS című kiállításnak, melynek maguk is résztvevő művészei voltak.
Kilépés a jövőből
Kilépés a jövőből
Agg Lili: Invitation to Practice Boredom
Agg Lili igyekszik kívül helyezkedni azon a fogyasztói társadalom által diktált normarendszeren, amelyben a XXI. századi ember – a közösségi médiumoknak kiszolgáltatott és a tech-óriásvállalatok fejlesztéseitől függő – ingerdús, ám kiszámítható életét tölti. Teszi ezt olyan hideg objektivitással és kellő mértékű távolságtartással, amelyre ritkán látni ennyire eklatáns példát a kortárs magyar képzőművészetben. Az „Invitation to Practice Boredom” című kiállítása, november 26-ig volt látogatható a Nagyházi Contemporary Galériában.  
Nők a döntéseik fogságában?
Nők a döntéseik fogságában?
Gáspár Annamária „Do you have a choice?” című kiállításáról
Gáspár Annamária olyan könnyedséggel és nyitottsággal fest a női nem univerzális, ám a 21. században egyre égetőbb, sorsdöntő társadalmi kérdéseiről, aminek zavarba ejtő ereje – a szelídséget sugárzó reprezentáció ellenére – a fennálló gránitszilárdságú nemi hierarchia tűpontos érzékeltetésében rejlik. Október 10-ig volt látogatható „Do you have a choice?” című kiállítása a Godot Galériában.     
Az idő csapdájába zárt festészet
Az idő csapdájába zárt festészet
Fehér László kiállítása a Hegyvidék Galériában
Fehér László a múlt felhasználásával újra konstruálja a jelent. Az idő múlásának emberi léptékben való felfoghatatlanságát a tünékeny pillanat megragadásával igyekszik érzékeltetni. A Hegyvidék Galériában "Kifestett idő" címmel nyílt kiállítása, amely 2020. augusztus 13-ig volt látható, a festő legújabb műveire, az "Emléknyomatok" című festménysorozatra és grafikai munkáira koncentrált.
A 76 éve kihűlt világ
A 76 éve kihűlt világ
Megemlékezés Farkas Istvánról
76 éve deportálták Farkas Istvánt, a magyar modernizmus egyik egyedülálló, ám kevésbé ismert festőjét. 1944. augusztus 28-án kelt az a felmentőlevél, amelyben a magyar kormány mentesítést adott Farkasnak a zsidó törvények hatálya alól, de ekkor már késő volt. 
Mi lesz a kultúrával a pandémia után?
Mi lesz a kultúrával a pandémia után?
A változás egy lehetséges útja
Carmen Salas független kurátor elgondolkodtató szöveget közölt a medium.com-on a koronavírus és a művészeti élet összefonódása kapcsán. Ezt most összefoglaltuk, hogy fontolóra vegyünk olyan kérdéseket mint: Mi lehet a kultúra szerepe a válság után egy ideálisabb társadalomban? Mit várhatunk el a művészettől az elkövetkező években? 
Virtuális múzeumok – itthon
Virtuális múzeumok – itthon
Avagy az online kultúrafogyasztás, mint új alternatíva
A vészhelyzet ideje alatt érvényes szabályozások következtében a magyar múzeumok is küzdenek a látogatóik megtartásáért. A probléma feloldására több múzeum és galéria is úgy döntött, kiállításainak ingyenes online elérésével propagálja a saját intézményének látogatását, mindezt otthonról.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés