bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Hont Jázmin --

felhasználói adatlapja

Hont Jázmin által feltöltött cikkek:

A techno mint életérzés
A techno mint életérzés
Utózengés: a Techno Worldsről az Art Quarter Budapestben
Az Aqb Project Space a Goethe Intézettel együttműködve mutatta be elsőként a „Techno Worlds" című utazó kiállítást, mely október 3-a után Amerika felé veszi az utat. A volt Haggenmacher sörgyár hatalmas épületének több termében rendezték meg a kiállítást, így aki nem tudta előre, hogy pontosan hova menjen, könnyen eltévedhetett – ez persze nyújthatta a felfedezés izgalmát (lüktetését) is, hogy bármilyen sorrendben bebarangolhattuk a kiállított techno világot.
Balatont álmodom, s melléje magamat
Balatont álmodom, s melléje magamat
Gondolatok Bodolóczki Linda „Nekem a Balaton” című kiállításának képeiről
Szép épületek és kávézók közt elrejtve találjuk a Ráday utcában a 2003-ban nyílt Art9 Galériát. Már nagy ablakaiból láthatjuk Bodolóczki Linda festményeinek élénk színeit, amelyek kevert technikával kiegészülve az érzelmek világába vezérelnek minket. A nyárindító kiállításon a Balaton mindenki által jól ismert részletei köszönnek vissza, de nem tradicionális tájképekként. A kiállítás 1960-as évekbeli slágerből vett címét önkéntelenül is dúdoljuk magunkban, miközben körbejárjuk a termet, így az élénk színekkel együtt egy nosztalgikus, személyes hangulatot teremt meg.
A faun labirintusa
A faun labirintusa
Horváth Gideon „Faun realness” című kiállításáról
Az ISBN könyv + galéria kisméretű white cube-ját kabócák hangja tölti meg, ahol az állandó hőmérséklet 21°C. Enyhén olvadnak a méhviasz installációk, amelyek megtöltik az egész termet, hirtelen azt sem tudjuk, merre induljunk. A műveknél nincs felirat, nincs cím, helyette egy papírlappal a kezünkben tájékozódhatunk, mi micsoda, merre is induljunk. A felülnézeti rajz egy labirintusra vagy flipperre emlékeztet. Egy narratív utazásra invitál minket a kiállítás, ahol a tét nem kevesebb, mint az önmagunk elfogadása és megvalósítása.
Mikor a lepke kikel a bábból
Mikor a lepke kikel a bábból
Interjú Ronga Eszter festővel pályakezdésről, inspirációkról és a jelenlegi helyzetről
A járvány alatt is pozitívan áll a dolgokhoz Ronga Eszter, aki mindenre megpróbált felkészülni. Pályakezdésről, inspirációkról és a járványhelyzet alatti munkásságáról kérdeztük, mellette pedig elmesélte, hogyan kezdte el az apró alakjainak festését, művészetének jellegzetes elemét.
Vágyálmok és pogány életörömök
Vágyálmok és pogány életörömök
Nimfa-mánia. Szinyei Merse Pál mitologikus festményei
Száz éve hunyt el Szinyei Merse Pál (1845–1920) magyar festőművész, a hazai plein air festészet egyik úttörője. Bár több írás is foglalkozott vele, mégsem esik túl sok szó a mitológiai témájú festményeiről. Halálának kerek évfordulója ideális időpont, hogy áttekintsük az antikvitással foglalkozó műveit, mint például a „Faun és nimfa”, a „Pogányság” és a „Bacchanália”. Ezeken érezhető legjobban az ember (vagy más élőlény) és a természet tiszta, antik viszonya, ami számára mindig is fontos volt.
Apró betekintés Dürer korába
Apró betekintés Dürer korába
Már online is részt vehetünk a Dürer kora kiállításon
Online tárlatvezetést tart a Szépművészeti Múzeum a „Dürer kora – Német rajzok és metszetek a Szépművészeti Múzeum gyűjteményéből” című időszakos kiállításáról. Akik még nem jutottak el a valós kiállításra, ne aggódjanak, mert a látogathatóságot október 18-ról január 10-ig meghosszabbították. A tárlat a Michelangelo-teremben tekinthető meg, ami az újranyitás óta funkcionál kisméretű kiállítótérként.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés