bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Szakács Emese Bíborka --

felhasználói adatlapja

Szakács Emese Bíborka által feltöltött cikkek:

Mészöly Miklós és a közeli körzet
Különleges irodalmi sétát szervez 2021. szeptember 11-én 15 órától a Petőfi Irodalmi Múzeum Zoltán Gábor vezetésével a Városmajorban.
Teremtő ambíciók
Szeptember 2-án, a 92. Ünnepi Könyvhét első napján rengetegen gyűltek össze a Kis Présházban, ahol az esti programok közt volt Seregi Tamás Jövőbe szédülő lendülettel című tanulmánykötetének könyvbemutatója.
Asszonynevek, és aki mögöttük van
Vanessa Thorpe érdekes kérdéseket vetett fel a Guardian – The Observer Art rovatában közölt írásában: Mi történik azon női művészek életművével, akik megházasodnak? Pontosabban, mivel járt az asszonynév? Egy újonnan megjelent Isabel Rawsthorne életrajz kapcsán Thorpe arra vállalkozott, hogy bemutatja azt, hogyan merültek a feledés homályába női művészek, zeneszerzők és írók generációi mindössze azért, mert a házasságkötéskor megváltozott a nevük.
...még ha elutazunk a Marsra egy Teslával, akkor is...
Süveges Rita képzőművész, az xtro realm tudásmegosztáson alapuló klímakritikai művészcsoport tagja. A „Mellette minden puszta gyom” című egyéni kiállítása kapcsán kérdeztük többek között a festészetében megjelenő antropocén tájról és az ökokritika szerepéről a kortárs gondolkodásban.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés