bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Werner Nikolett --

felhasználói adatlapja

Werner Nikolett újságíró, költő. Cikkei vezető magazinok hasábjain jelennek meg. Verseit a Kortárs, Helikon, Tiszatáj, Alföld, Műhely folyóiratok publikálják. A PTE-BTK Kommunikáció tanszékén szerzett diplomát, jelenleg a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola levelező szakos hallgatója. 2018-ban és 2020-ban jelent meg első, majd második mesekönyve (Leo Gekkó és a Padló világ; Leo Gekkó és a Cipősdoboz kórház). 2018-ban és 2019-ben Petri György díjra jelölték. Tagja a Fiatal Írók Szövetségének és a Magyar Újságírók Országos Szövetségének.

Werner Nikolett által feltöltött cikkek:

Kísérletek társadalmi célú színházra
Periférikus, mégis megosztó, formális és független, kicsi, de erős. Elsősorban ez jellemzi az országban egyedülálló színházi kísérletekkel lavírozó Horizont Alkotócsoportot, melynek amatőr, ugyanakkor specifikus tudással rendelkező tagjai komoly elhatározással indultak. Erről mesélt Farkas Atilla, a csapat egyik alapítója.
A 60 éves Pécsi Balett
A jubileumi évbe lépő táncegyüttes múltját leginkább a műfaj sajátosságaival érdemes szemléltetni. Látszólag könnyed és rendezett, akár egy madár elrugaszkodása a faágról, a háttérben azonban megállás nélküli kemény munka folyik. Ahogy a társulat ügyvezetője mondja, ez egy élsport, amit a Pécsi Balett hatvan éve űz.
Ritmus, jelenlét, testtudat
Táncművésznek indult, minden lehetőség adott volt, hogy zenésszé avanzsáljon, végül a színészet mellett döntött, és jól van ez így, hiszen ebből az elegyből kapott a hazai kortárs művészszcéna egy olyan alkotót, akiről még sokat fogunk hallani!
Van egy perced? (Videókkal)
Ezzel a kérdéssel hirdette meg egyedülálló videósorozatát a Pécsi Nemzeti Színház, melynek társulata Örkény István egyperces novellái alapján forgatott rövidfilmeket. Méghozzá úgy, hogy a válasz az első képkockák után prognosztizálható: ilyesmire mindig van egy percünk!
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés