bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Mizser Fruzsina --

felhasználói adatlapja

Mizser Fruzsina által feltöltött cikkek:

A középgeneráció Kertész Imréről
A középgeneráció Kertész Imréről
Online könyvbemutató
A Magvető Facebook-oldalán megvalósult online könyvbemutató keretein belül Turi Tímea, Fehér Renátó és Szegő János beszélgetett január 19-én, 19:00 órától. A felvétel bármikor visszanézhető a kiadó hivatalos oldalán.
Női szerzők karácsonyra
Női szerzők karácsonyra
Karafiáth Orsolya, Szabó T. Anna, Szécsi Noémi, Tompa Andrea és Tóth Krisztina könyvajánlója
A nők közötti szolidaritást és a kortárs női szerzők láthatóságát kívánja erősíteni a Kortárs könyvajánló karácsonyra #színesekvagyunk kampány a SZÍN (Szépírók Társasága Női Érdekvédelmi Fóruma) szervezésében, amelynek keretében elismert női szerzők ajánlják női pályatársaik műveit.
Mi az én részem az egészben?
Mi az én részem az egészben?
Ingo Schulze a Goethe Intézet vendége volt
A pódiumbeszélgetéssel egybekötött magyarországi könyvbemutatón a Jóravaló gyilkosok mellett szó volt keletnémet identitásról, felelősségről, politika és irodalom viszonyáról. Ingo Schulze írót – a Prae Kiadó szerzőjét – Teller Katalin és Nádori Lídia kérdezte november 29-én, a Goethe Intézetben.
A türelmi időszakon túl
A türelmi időszakon túl
Beszélgetés a Műút megújulásáról
A miskolci Közösségi Pontban Barcsai László kérdezte a lap új főszerkesztőjét, Jenei Lászlót és a szépirodalmi rovat vezetőjét, Kőrizs Imrét december 1-én.
Úton lenni boldogság, frontra menni halál
Úton lenni boldogság, frontra menni halál
Interjú Fehér Renátóval, a ŠVEJK 100 antológia szerkesztőjével
Tíz jelenet: mint egy nagy Švejk-freskó a Kehelyhez címzett kocsma plafonján – ilyen a Hévíz folyóirat és a Cser Kiadó gondozásában kiadott ŠVEJK 100 című antológia. Az új kötet apropója a száz éves jubileumát élő eredeti mű, Jaroslav Hašek korszakos és kultikus regénye. A szerkesztők, Fehér Renátó és Cserna-Szabó András ezúttal arra kértek fel tíz magyar írót, hogy meséljék tovább a derék katona történetét. Fehér Renátót kérdeztük .
Egy Őrző levele
Egy Őrző levele
Csepregi János, Dániel András, Kollár Árpád: Nyuca – bestiárium
A nagy Nyuca-könyvhöz való viszonyunk akaratlanul is kétoldalú. Szándék szerint hipnotikus mélyolvasásba bonyolódnánk, de mégsem tudjuk letörölni a szétolvadó, kaján vigyort, akár az északi, déli és revíziós nyucák kíméletlen harcáról, akár az operálj nyucává végleg című zseniális cabbitation-műfajú versről, akár az 1896-os budapesti Ezredéves Országos Kiállítás mezőgazdasági pavilonjának kétnapos nyúlmacska-jelenéséről olvasunk. - Csepregi János, Dániel András, Kollár Árpád: Nyuca című könyvéről Mizser Fruzsina írt rendhagyó ajánlót.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés