bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Bass Judit --

felhasználói adatlapja

Bass Judit által feltöltött cikkek:

A magyartanítás hosszú távú befektetés
A magyartanítás hosszú távú befektetés
Interjú Vinczellér Katalinnal a Pagony Kiadó pedagógiai tevékenysége kapcsán
2022-ben tovább bővül a Pagony immár negyedik éve működő, iskoláknak, pedagógusoknak szóló komplex programkínálata. Az eddig megosztott óratervek mellé most bekerülnek további rendhagyó irodalomórák, új pályázatok és egy podcast-sorozat is. A kezdetekről és az újdonságokról kérdeztük Vinczellér Katalint, a projektek főszervezőjét, aki maga is irodalmat tanít a Veres Pálné Gimnáziumban.
Átírni otthonossá
Átírni otthonossá
Esterházy Miklós: Az Öreghegy meséi. Magvető Kiadó, 2021
Tavaly jelent meg a Magvető Kiadónál Az Öreghegy meséi, Esterházy Miklós első kötete. A könyv kemény, zöld táblája, négyzetes alakja, az arany betűkkel írt cím régebbi mesekönyvek hangulatát idézi, belül viszont a szerző által készített fekete-fehér grafikák, a tördelés a modern, a kortárs felé mutat.
Zárt ajtók helyett
Zárt ajtók helyett
Digitális irodalomoktatás és tankönyvhelyzet a Kötelezők között című konferencián
November 5-én, pénteken kezdődött a Magyartanárok Egyesülete és a Hubby Magyar Gyerekkönyv Fórum közös konferenciája Kötelezők között – Kortárs irodalom az általános iskolától a gimnáziumig címmel. Az első napot Molnár Gábor Tamás, illetve Vinczellér Katalin előadásai és az azokat követő vitaszekció zárták.
A Tejúttól a rózsabogárig
A Tejúttól a rózsabogárig
Vadlovak – Hortobágyi mese
Török Zoltán Vadlovak – Hortobágyi mese című filmje különleges vállalkozás mese- és természetfilm ötvözésére. Érzelemgazdag történeteivel, informativitásával és gyönyörű képeivel egyszerre szólítja meg a legfiatalabb lórajongókat, a természetbúvárokat és a család idősebb, természetkedvelő tagjait. A film ünnepélyes bemutatója október 21-én volt, és november 4-étől látható a mozikban.
Az olvasóval együtt olvasom a verseket
Az olvasóval együtt olvasom a verseket
Interjú Fenyő D. Györggyel
Az idei Ünnepi Könyvhétre jelent meg Fenyő D. György Útikalauz a vershez című kötete. Honnan indult az ötlet, és mennyit változott az eredeti elképzelés az alkotás során? Fontosak-e ma a versek, és ha igen, miért? Szükségük van-e az olvasóknak útikalauzra a versek megértéséhez? A szerzővel többek között ezekről is beszélgettünk.
Kifligörbítés, foci és gyerekirodalom
Kifligörbítés, foci és gyerekirodalom
A Navigátor 3. könyvbemutatója
Szeptember 30-án, az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum dísztermében mutatták be a tavaly megjelent Navigátor 3. – Kortárs gyerekirodalmi lexikon, böngésző és olvasókönyvet. A résztvevő szerzők, illusztrátorok és a gyerekekből álló közönség beszélgetését Lovász Andrea, a kötet szerkesztője moderálta.
Képek és könyvek
Képek és könyvek
A 4x4 Illusztrátor kiállítás megnyitója
Szeptember 23-án nyílt meg a Petőfi Irodalmi Múzeumban a PesText fesztivál 4x4 Illusztrátor című kiállítása, amely a V4 országok négy-négy illusztrátorának munkáit tárja az érdeklődők elé október 17-éig. A megnyitón a kiállítás kurátorai, Révész Emese és Kellermann Viktória köszöntötték a látogatókat.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés