bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Pap Rebeka --

felhasználói adatlapja

Pap Rebeka által feltöltött cikkek:

Három hang a Három Szerb Kávéházban
Három hang a Három Szerb Kávéházban
Az Irodalmi Szemle legújabb lapszámbemutatójáról
Ploniczky Tamás, az Irodalmi Szemle online felületének szerkesztője beszélgetett november 25-én a Három Szerb Kávéházban Bogyó Noémivel, Karácsony-Rácz Boglárkával és Tóth Lilith Viktóriával. Bogyó Vakfoltok, Karácsony-Rácz Végpóz és Tóth Túl sok világ című köteteinek bemutatása apropóján szó esett a szlovákiai magyar identitásról, a női szexualitás ábrázolásáról és az Irodalmi Szemléhez fűződő viszonyukról. Az est legfőbb célkitűzése a szerzők bemutatása volt a budapesti közönségnek.
A hierarchizálatlan világ nyugalma
A hierarchizálatlan világ nyugalma
Balázs Imre József Éjszakák a zenben című kötetének bemutatója
November hetedike, hétfő este, sötét, borongós idő. A Bartók Béla úton sétálva alig várom, hogy beléphessek a Kis Présház kellemes, családias légkörébe, hogy meghallgassam Balázs Imre József, kolozsvári irodalomtörténész, költő, avantgard kutató új verseskötetét bemutatóját. A költővel Péczely Dóra, a kötet szerkesztője és Balogh Endre, a Prae kiadó vezetője beszélget.
A saját nézőpontból kiszakadva rálátni egy másikra
A saját nézőpontból kiszakadva rálátni egy másikra
Hidas Judit: Nem vagy többé az apám című regényének bemutatója
Október 16-án mutatták be a Margó Irodalmi Fesztiválon Hidas Judit Nem vagy többé az apám című új regényét. A szerzővel Winkler Nóra televíziós-rádiós műsorvezető beszélgetett, a könyvből Kerekes Vica olvasott fel részleteket.
A világok legjobbika, avagy a saját cella otthonossága
A világok legjobbika, avagy a saját cella otthonossága
Beszélgetés Irena Brežná legújabb regényéről a 27. Nemzetközi Könyvfesztiválon
2022. szeptember 29-től október 2-ig tartott a 27. Nemzetközi Könyvfesztivál a Millenáris Parkban, melynek középpontjában idén a szlovákiai magyar és a szlovák nyelvű irodalom állt. Az eseményen, Irena Brežná a Phoenix kiadó gondozásában megjelent Minden világok legjobbika című új regényéről az írónővel Dragomán György író, Kiss Noémi, író, kritikus és a regény fordítója, Vályi Horváth Erika beszélgetett. A műből Kerekes Vica színésznő olvasott fel egy részletet.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés