bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Rimóczi László --

felhasználói adatlapja

Rimóczi László által feltöltött cikkek:

Gazdagsági Válságkezelő Csomag ©
- sokan nem tudják, milyen érzés -
A válság lassan lecseng, de nem utórengések nélkül. A világban számos réteget érzékenyen érintett, és nélkülözésre, lemondásra késztette őket. Vessünk egy kendőzetlen pillantást az alábbi rétegek károsultjaira és érezzünk együtt... valamint nyúljunk mélyre a zsebünkbe és segítsünk!
Gázolj hét köbméter bankjegyben!
- milliárdok a pincében -
A legtöbb embernek csak a vásárlás és a lakáshitel-törlesztés ugrik be, ha használni akarja valamire a pénzt. Kreatívabb emberek ellóversenyzik, kitömik vele a cipőjüket, esetleg rágyújtanak vele.
Fitymaszűkület és vitorlás-sors, amikor annak itt van az ideje
2009. július 13-án 19:00 órától könyvbemutató a TreffOrt Kertben (utána jazz-koncert is...)
A jó írás vérré válik. Április elején látott napvilágot Árvai Ferenc Ödön Mint vitorlás a tavon című fikciós rímregénye. Szándékosan. Aki ismeri a szerzőt, nem kell bemutatni, aki pedig nem ismeri, most együtt méregtelenítheti szervezetét egy remek kötettel... Beszélgessünk egy kicsit a szerzővel? Beszélgessünk...
A Hong Kong – Új-Zéland tengely női Uhrin Benedekje
Új-Zéland japán csalogánya: Wing music
Wing Han Tsang, a Hong Kong – Új-Zéland tengely női Uhrin Benedeke esküvőre és szülinapra is rendelhető! Exkluzív interjúnkban Wing asszony producerével beszélgettünk, többek között a neki szentelt Southpark-epizódról és egy esetleges magyarországi fellépésről.
Utazások Pajzánföldön
Meztelen irodalom
A pajzán irodalom jelenléte egyidős az emberiség szexuális öntudatra ébredésével. A különbség leginkább ott keresendő, hogy mely korokban mennyire tűrte a rendszer a szexuális viselkedési formákat. Igen színes képet kapunk, ha megvizsgáljuk, hogy mely kultúrák mit tartottak elfogadhatónak, és mi számított botrányosnak. Túravezetőnk Szappanos Gábor, a hazai pajzán irodalom egyik képviselője.
Steril káoszba oltott dekadencia
Rimóczi László magához nyúl
Mi számít műalkotásnak? Amit megvesznek, vagy amit kiállítanak, esetleg amire több ember azt mondja, hogy okés? Ha egy széttaposott kólásdoboz hever az utcán, észre sem vesszük. Viszont ha bezárnak egy hatalmas, hófehér, steril szobába, ahol az egyetlen tájékozódási pontot ez a darab adja, már megakad a szem rajta. Ezt a kólásdobozt egyszer valaki használta, ivott belőle, kapcsolatba került vele. Aztán cipősarokkal megművelte és kiállította. Üzenetet hordozó műtárgyat alkotott.
A nyolcadik utas: a ferdítő fordító
Milyen filmeket szeretünk? A jó filmeket. Ha ehhez még megfelelő cím is társul, élményként marad meg bennünk az alkotás. Ha ez nem sikerül, akkor is megmarad, de kacajszinten. A nemzeti öntudattól megittasult hazai címfordítóink munkáit vesszük most sorra, hogy megtudjuk, hogyan lett a Wrongfully Accused-ból Sziki szökevény, a The way of the gun'-ból Hullahegyek, fenegyerek és a 'Don't say a word'-ből Ne szólj száj.
BuShojárás augusztusban
Idén is vitorlát bontott, tengerre futott és révbe ért a BUdapest SHOrt Rövidfilm Fesztivál, immár 3. alkalommal. A minden sajttal megkent lángos az Almássy téri Szabadidőközpontban került terítékre, több mint 70 külföldi vendéggel, 116 versenyfilmmel, közel 250 információs filmmel, 4 nagyjátékfilmmel, Oscar díjas animációval a megnyitón, workshoppal, és minden napi koncerttel, kiállítással 4 napon át.
Ki a franc az a Vámos Miklós?
„Az irodalomnak ugyanaz a feladata, mint az ősember idejében volt, amikor a tűz körül ülve egyikük mesélt: elűzni a félelmet, kapcsolatot teremteni a hallgatókkal és vigasztalni.” Interjúnkban Vámos Miklós büszkén vallja: regényíróként mégis inkább a kitartásra mint az ihletre épít.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés