bezár
 

zene

2008. 12. 03.
A Hong Kong – Új-Zéland tengely női Uhrin Benedekje
Új-Zéland japán csalogánya: Wing music
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Hong Kong – Új-Zéland tengely női Uhrin Benedekje Wing Han Tsang, a Hong Kong – Új-Zéland tengely női Uhrin Benedeke esküvőre és szülinapra is rendelhető! Exkluzív interjúnkban Wing asszony producerével beszélgettünk, többek között a neki szentelt Southpark-epizódról és egy esetleges magyarországi fellépésről.
Wing asszony kezdetben hobbiként ijesztgette az embereket énekével, ám miután Új-Zélandra emigrált, szociális otthonokban és kórházakban lépett fel, hogy dalaival szórakoztassa a rászorulókat. A neten gombamód elterjedt, pillanatok alatt hatalmas rajongótábora lett. Azóta gálákra és megnyitókra hívják danászni, és olyan eseményekre, ahol a minőségi karaoke háttérzene nélkülözhetetlen. Mivel Wing jelenleg Amerikában turnézik, a producerével beszélgettünk.



PRAE: Hogyan indult Wing asszony karrierje?

Producer: Wing akkor kezdte előadói pályafutását, amikor gyerekgondozóként és bábaasszonyként dolgozott. Amikor rájött a hangjában rejlő lehetőségekre, aktívan gyakorolni kezdett, továbbfejlesztve a lehetőséget és véglegesen kialakítva jelenlegi stílusát. Azóta is folytatja ezt a tevékenységet.

PRAE: Hogyan került Új-Zélandra, és hogyan fogadták a helybeliek?

Producer: Wing sok éve emigrált Új-Zélandra, és most ezt az országot tekinti hazájának, bár rajongói bázisa az egész világra kiterjed; különösen az Egyesült Államokban népszerű, ahol a South Park című népszerű tévésorozatban az egyik epizód róla szólt. A helybeliek szívesen látják, és itt is szilárd rajongói bázissal büszkélkedhet.

PRAE: Milyen meghívásokat kap mostanában? Sikerül-e mindnek eleget tenni?

Producer: Winget világszerte hívják különféle eseményekre, koncertekre és fesztiválokra. Nem tud minden kérésnek eleget tenni, de folyamatosan készít új albumokat, hogy a rajongói vásárolhassák és élvezhessék zenéjét. New Yorkban október 20-án fog először föllépni, a Birdlandban (jegyek a www.BirdlandJazz.com-on szerezehetőek be). Ezenkívül esküvőre és születésnapi partira is rendelhető.

PRAE: Első lemezén Andrew Lloyd Webber musicaleiből énekelt dalokat, majd meg sem állt az ABBÁ-ig. Melyik a kedvenc zenéje, és miért?

Producer: Különbséget kell tenni ’kedvenc’ és a közönség által ’kedvelt’ dalok közt. A Dancing Queen a legnépszerűbb, viszont a Highway to Hell az a dal, amely személyes kedvencnek nevezhető. De nem érdemes kategóriákra bontani a palettát, hiszen Wing valójában nagyon sokféle zenét szeret, és nagyon élvezi, amikor különféle stílusú művészektől adhat elő. Ebben rejlik a titka, ettől lesz színes és változatos.

PRAE: Terveznek-e Wing ajándéktárgyakat?

Producer: Tudom, hogy menők manapság a bögrék, ébresztőórák, öngyújtók és plakátok, de úgy érzem, ezek fölösleges, olcsó holmik, a rajongóknak nincs rájuk szüksége. A Wing CD-k kaphatóak a New York City-beli Birdlandban, október 20-án. No meg a WingTunes.com-on is.

PRAE: Mit szólt ahhoz, hogy a South Park alkotói egy egész epizódot szenteltek Wing-nek?

Wing posterProducer: Wing számára igen hízelgő volt, hogy a South Park alkotói úgy döntöttek, hogy felhasználják a zenéjét az igen népszerű sorozatban. Tudom, hogy divat ezen megsértődni és perelgetni, de lazán kell felfognunk a dolgot. Nekünk megtiszteltetés volt, hogy behatóan foglalkoztak velünk, sőt az epizód végén még a weboldalunkat is feltüntették. Ennél jobb reklámot nem is vehettünk volna.

PRAE: Mire készül mostanában?

Producer: Ha Wing New York-i fellépése sikeres lesz, reményei szerint később is vissza fog térni oda, felkérés esetén. Minden érdeklődő, aki jegyet szeretne venni Wing koncertjére az Egyesült Államokbeli látogatás alatt, e-mailben érdeklődhet a Producer@wingmusic.co.nz  címen. Szinte alig bírunk eleget tenni a rengeteg meghívásnak, Wing mágikus hangja sok embert vonz és rajongótábora egyre csak duzzad.

PRAE: Kap rajongói leveket? Ha igen, melyik volt a legkedvesebb?

Producer: Igen, imádja, ha a rajongói bátorító üzeneteket küldenek neki, amelyekben támogatják művészetét és dicsérik zenéjét. Aki valóban szereti őt, az tudja, hogyan érje el. Kiemelt kedvenc rajongói levele nincs, mindegyik egyformán fontos neki, mert visszajelzés arról, hogy amit csinál, az fontos.

Az interjú végén a producer megkérdezte, hogy mikor hívjuk Magyarországra Wing-et egy rövid koncertre. Egy darabig nem feleltem, átgondoltam a dolgot, végül azt válaszoltam, hogy ha kedve tartja, jöjjön bármikor - itt is lesz közönsége.

Wing asszony honlapja

nyomtat

Szerzők

-- Rimóczi László --


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés